Søg på tradium.dk

Nyheder

450 8. klasses elever dystede i Skills Stafet

 
 

04. oktober 2017

De unge fik prøve opgaverne inden for erhvervsfagene af, og de fik vist deres evner og brugt alle sanser, mens samarbejdet gik op i en højere enhed

Foto: Ralf Straume og Nikolaj Nielsen fra Assens Skole prøver nogle af de genoptræningsmetoder, man anvender i jobbet som sosu.

Hvordan samler man stikdåse, hvordan skærer man fliser, hvordan får man en bevidstløs person i tøjet, og hvordan præsenterer man tøj på en mannequindukke. Det var blot nogle af de opgaver, som 450 elever fra 8. klasserne i Mariagerfjord Kommune i dag konkurrerede i til Skills Stafet på Campus Mariagerfjord på Kirketoften.

Campus summede af liv, og SOSU Nord, TECH College og Tradium Mariagerfjord gav de unge elever fra udskolingen indblik i en række sjove discipliner inden for flere forskellige erhvervsfag: Murer, tømrer, vvs, kontor, butik, tjener, gastronom og sosu. 

”Det har været fedt, at vi selv skulle gå rundt og opsamle viden om uddannelserne og fik lov at prøve værktøj i opgaverne. Vi har fået øjnene op for, hvad man laver på en erhvervsuddannelse”, fortæller Ralfs Straume og Nikolaj Nielsen fra Assens Skole.

To lokaler klasser videre til DM i Skills

Skills Stafet er en del af DM i Skills, og vinderne af konkurrencen går videre til finalen ved DM i Skills i Herning i januar 2018. To hold fra Mariagerfjord kvalificerede sig til DM i Skills. Det var 8.A fra Hvilsom Friskole og 8.B fra Søndre Skole. Konkurrencen var tæt På landsplan deltager cirka 45.000 8. klasses elever i de indledende Skills Stafet heats. Vigtigheden af Skills Stafet skal ses i lyset af folkeskolereformen og vejledningsreformen. Her er der sket en ændring, som betyder, at vejledningsindsatsen i grundskolerne koncentreres om de elever, der har et særligt behov. Resten af eleverne kommer ikke i direkte kontakt med en vejleder. Det gør indsatsen for at informere og udfordre den store gruppe af elever i grundskolerne ekstra vigtig, så flere får øjnene op for mulighederne på erhvervsuddannelserne.

 

Yderligere oplysninger

EUD/EUX Business
Uddannelsesleder
M  2620 5265    T  9657 0265    E  hp@tradium.dk
A  Kirketoften 7, 9500 Hobro
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig