Søg på tradium.dk

Nyheder

Dimission for HHX og EUX Business i Hobro

 
 

04. juli 2019

Et nyt kapitel begynder for de nye studenter på Tradium Mariagerfjord

Et nyt kapitel begynder for de nybagte studenter på Tradium Mariagerfjord.

Glæde og lettelse - men også nysgerrighed på fremtiden, var nogle af tankerne, som Maria Hassing Sørensen kom ind på i sin elevtale til dimission på Tradium Mariagerfjord.

Til tonerne af sangen ”De skønne unge mennesker”, var der fredag dimission for EUX og HHX-elever på Tradium Mariagerfjord og sangen passede meget godt, da de forskellige taleholdere lagde vægt på, at det ikke kun var karakterer der skulle fejres, men også det sammenhold der har kendetegnet studietiden.

-Sjove studieture, fredagscafeer og fester har skabt venskaber på tværs af alle årgange og det har klart været fordelen ved at være på en mindre skole, forklarede Maria, hvis tanker om fællesskabet som det mest essentielle for det gode studieliv, også blev understøttet af rektor, Anette Skovlykke Nielsens tale, til sine nu forhenværende elever.

-Havde I nu været egoistiske og med rundsave på albuerne, havde vores allesammens glæde og stolthed været beskeden; men I – og her mener jeg jer alle – er jo nogle dejlige, omsorgsfulde, sjove og initiativrige unge mennesker, fremførte Anette efterfulgt af en stor tak til alle eleverne for al den energi de har lagt i fællesskabet.

Denne energi har ikke kun været til stede hos HHX-eleverne, men også ved EUX-studenterne, som, for de flestes vedkomne, ikke blot bliver studenter, men også efterfølgende faglærte, eksempelvis indenfor detailhandel.

-Sammenhængskraft ser vi også i EUX-klassen, hvor I har haft et fantastisk sammenhold, trods en stor aldersforskel forklarede Anette og fortalte videre om hvordan de ældre elever har taget ansvar og til gengæld lært meget om ungdomskultur fra de yngre studenter.

Fællesskabet ser også ud til at smitte af på karaktererne, hvor 3 af eleverne har sprunget skalaen og er kommet ud med et snit på den anden side af den maksimale karakter 12. Samtidig har skolen også opnået meget fine resultater i forhold til at løfte elever, der har haft udfordringer med studierne.

Dog handler livet jo ikke kun om karakterer - i hvert fald ikke dem der er en del af skalaen - og gymnasielivet har da også været hårdt og budt på både store glæder såvel som skuffelser.

-Det er vigtigt at huske, at høje karakterer ikke nødvendigvis er vejen til et godt job og en god fremtid. Jeg har taget en lille, men stadig vigtig kliché med: Det handler ikke om de karakterer man får, men om den karakter, man er, afrundede Maria sin tale for derefter at konkludere, at nu havde de alle fortjent lidt fest!

Masser af glade legatmodtagere

Traditionen tro, blev der også uddelt legater til de elever, der har gjort noget særligt i løbet af studiet. Her handler det ikke nødvendigvis om at have modtaget de højeste karaktere, men i lige så høj grad om, at være det hele menneske. Dette var eksempelvis begrundelsen for, at EUX-studenten Dennis modtog et legat direkte fra Tradium Business. Han har nemlig været en god far, kammerat samt studerende og så gør det heller ikke noget, at han også fagligt har gjort det super godt og har præsteret et gennemsnit på 10,8. Alt sammen noget, der nok skal komme ham til gode, når han nu skal fortsætte sit videre uddannelsesforløb med en lederuddannelse.

De øvrige legatgivere og modtagere var:

  • John Frandsens legat til eleven med det højeste gennemsnit, blev givet af Tom Madsen til Anna Husted Abrahamsen.
  • Jutlander Banks legat for stor flid, blev givet af Carsten Brandt Andersen til Josephine Nedergaard Pedersen.
  • SparNord Banks legat for stor flid, blev givet af Kim Byrial til Oliver Højen Pedersen.
  • DS Gruppens ”fighter” legat, blev givet af Per Rørmand til Løkke Gyldenløve Holm.
  • Lærergruppens legat, for at være den gode elev, blev givet af Kirsten Hartvigsen til Maria Hassing Sørensen.
  • HK’s legat, for godt kammeratskab, blev givet af Lene Thomsen til Frederik Andersen.

 

For yderligere oplysninger

Chefgruppen
Afdelingschef
M  2554 9900    T  9657 0261    E  ani@tradium.dk
A  Kirketoften 7, 9500 Hobro
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig