Søg på tradium.dk

Nyheder

Dyrk e-sport på højt niveau på Tradium Mariagerfjord

 
 

15. november 2018

Foto: Nu bliver det muligt for de unge at dyrke e-sport på højt niveau på tværs af årgange og uddannelser på Tradium Mariagerfjord. (Foto: Ulrik Burhøj Jepsen)

Til næste skoleår åbner Tradium Mariagerfjord e-sports-akademiet, hvor eleverne kan få kvalificeret undervisning af en certificeret e-sports-instruktør og arbejde ambitiøst og målrettet på at deltage i og vinde konkurrencer samtidig med, at de tager deres uddannelse på fx hhx.

”Vi tager træningen alvorligt, så eleverne får trænet kompetencer inden for kommunikation, samarbejde, analyse, beslutningsevne, taktik, strategi, stresshåndtering og konflikthåndtering. Det er nemlig kompetencer, der både kan bruges på studiet og i arbejdslivet. Der vil være både teori og praktisk træning samt coaching og mulighed for at deltage i store LAN-partyer og turneringer”, siger Anette Skovlykke Nielsen, der er rektor på Tradium Mariagerfjord.

Det kræver en rigtig god fysisk form at kunne præstere i e-sport. Derfor bliver der også lagt vægt på at kombinere træningen med bl.a. fitness. Derudover vil træningen være i computerspil, der er holdorienterede, og der bliver mulighed for at træne forskellige roller på holdet, og der er garanti for at komme med på et hold.

De spil, der bliver træning i, er Counter Strike (CS) og League of Legends (LoL). Derudover vil der være træning i andre spil afhængig af, hvad eleverne ønsker, eksempelvis er PlayerUnknown’s Battlegrounds (pubg) lige nu det mest fremadstormende spil i verden, så det kan også blive relevant.

Første mål bliver, at E-sportsholdet skal deltage i EduCUP, som er en e-sportskonkurrence på tværs af danske uddannelsesinstitutioner.

Hos de nuværende elever er der allerede begejstring over muligheden.

”At der kommer e-sportstræning på Tradium Mariagerfjord er en fantastisk mulighed for vi unge, da vi nu kan gøre det, vi elsker, mens vi uddanner os, og på samme tid møde mennesker, der har samme interesse. Det kan også give en muligheden for at blive bedre, og hvis vi bliver gode nok måske resultere i en karriere inden for e-sport”, siger Samuel Grundy Schack, der går i 2.a på hhx.

Træning i at samarbejde 

Undervisningen bliver varetaget af en e-sportsinstruktør, der selv har stor erfaring.

”Under træningen vil eleverne lære en masse om at samarbejde og at kunne planlægge deres tid. Derved får de også mere selvdisciplin og lærer at kunne præstere under pres. Derudover betyder det at gå til noget, at man bliver bedre til det, og derfor kan komme længere. Eleverne vil lære forskellige taktikker, ligesom når man går til fodbold. Derudover vil vi evaluere, hvad vi kan lære af kampene for at blive bedre”, fortæller e-sports-instruktør Sebastian ”larsen” Larsen.

Han begyndte selv med at spille Counter Strike for hyggens skyld, i omkring 10 års alderen, og prøvede at smage lidt til hold i CS:S men ikke på højt niveau. Han gik all-in på CS:GO for at prøve på at få en karriere og begyndte at spille CS:GO den dato, det udkom. Han har spillet på alt inden for top 6/10 i Danmark så som Forcebuy, Reason-Gaming og GoldenGitte. Han spiller fortsat på GoldenGitte, som senest har vundet f.eks. NPF, som er Danmarks største LAN-event. Derudover er han også streamer og har 22.000 følgere på Twitch.

”Jeg glæder mig til at komme i gang på Tradium, det er så fedt at undervise unge ambitiøse mennesker og at kunne hjælpe dem godt frem i esportens univers er en god følelse for mig. Jeg er sikker på, at jeg har meget at kunne lære fra mig. Samtidig vil jeg også sørge for, at de får en god oplevelse med det hele og ligesom mig glæder sig til at det skydes i gang.”

Da den fysiske form er vigtig for både yde- og reaktionsevne, handler undervisningen også om kost, mentaltræning og motion. Og så er der selve computergrejet, som skolen stiller til rådighed og sørger for er klar til at træne på. Tastatur og headset kan man selv tage med, da her ofte er meget individuelle favoritter.

FAKTA

  • Fra august 2019 kan elever på Tradium Mariagerfjord træne e-sport
  • Træningen kombineres med fysisk og mental træning
  • Træning i Counter Strike (CS), League of Legends (LoL)
  • Tradium stiller stærke gamer-computere til rådighed

 

Yderligere oplysninger

Chefgruppen
Afdelingschef
M  2554 9900    T  9657 0261    E  ani@tradium.dk
A  Kirketoften 7, 9500 Hobro
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig