Søg på tradium.dk

Nyheder

HHX-elever danske mestre i spansk

 
 

29. november 2017

Efter en nervepirrende finale til DM i spansk for gymnasier kan Daniel Gregersen Nielsen, Drilon Uka og Victoria Søe Kastrup fra Tradium Handelsgymnasiet i Randers nu kalde sig danmarksmestre.

Hvor mange spanske drikkevarer kan du nævne på ét minut? Hvor mange latinamerikanske hovedstæder kan du nævne på ét minut?

Det var nogle af opgaverne, da Daniel Gregersen Nielsen, Drilon Uka og Victoria Søe Kastrup fra Tradium Handelsgymnasiet i Randers, deltog i danmarksmesterskaberne i spansk for gymnasier på Marie Kruses Skole i Farum torsdag d. 23 november.

De spørgsmål og mange andre opgaver som eksempelvis rebus var de tre HHX-elever rigtige gode til. Faktisk så gode at de nu kan kalde sig Danmarksmestre i spansk for gymnasier.

”Det er ret nice,” siger 18-årige Victoria Søe Kastrup fra 2.D.

”Jeg havde en forventning om, at det ville være rimelig svært, og det var det også. Jeg havde håbet, at vi vil ville vinde, men umiddelbart var målsætningen en top tre-placering,” fortæller 18-årige Daniel Gregersen Nielsen fra 3.I.

Finale afgjort på Messi-spørgsmål
Finalen mod Espergærde Gymnasium endte i første omgang uafgjort, og guld og sølv måtte derfor afgøres med et bonusspørgsmål.

Hvor mange mål har Messi scoret i sin tid i Barcelona?

Her kom de tre HHX-elever fra Tradium Handelsgymnasiet tættest på, og de kunne derfor lade sig hylde som Danmarksmestre ved præmieoverrækkelsen ved en repræsentant fra Den Spanske Ambassade.

Foruden spansk blev der også konkurreret i tysk og fransk.

Rektor vil afholde DM i sprog
Sidste år deltog Tradium Handelsgymnasiet i Randers også i DM i Sprog og blev dermed det første danske handelsgymnasium til at deltage i DM i Sprog.

Og med den nye DM-titel vil rektor Dorte Wettergreen Mulvad nu mere end blot at deltage.

”Vi vil gøre rigtig meget for, at vi kan afholde DM i sprog næste år,” fortæller Dorte Wettergreen Mulvad.

 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig