Søg på tradium.dk

Nyheder

Højt niveau både sportsligt og på gymnasiet

 
 

11. juli 2018

Nogle af årets studenter fra Tradium Handelsgymnasiet har haft ekstra udfordringer for at opnå studentereksamen. De har dyrket sport på eliteniveau i gymnasietiden.

Foto: Andreas, Rikke, Stine og Simon fejrer, at studentereksamen er i hus. Malene er ikke med på billedet, da hun er til NM.

For elever på Randers ElitesportsCollege har det været en særlig udfordring at dyrke sport på højt niveau samtidig med gymnasieuddannelsen på Tradium Handelsgymnasiet. Det gælder alle elever i elitesportsklassen 3.e, som indgår i gymnasiedelen af Randers ElitesportsCollege. Nogle af dem har i en særlig høj grad arbejdet med Mål-Motivation-Muligheder, hvor eleverne har skullet arbejde målrettet både med gymnasiet, træningspas, førsteholds- eller landsholdsdeltagelser.

Måtte droppe præmieoverrækkelsen for at nå eksamen

Malene Jepsen Aborg er dressurrytter på højt niveau. Hun har netop deltaget i nordiske mesterskaber, hvor hun vandt, og er nu udtaget til ungdomslandsholdet, der skal til EM. Malene har samtidig arbejdet målrettet i gymnasiet, hvor hun både er en meget vellidt elev med gode faglige resultater. Hun var med til det internationale Grand Prix-stævne ”Equitour Aalborg” den 25. maj, hvor hun vandt om formiddagen. Hun kunne dog ikke nå præmieoverrækkelsen, fordi hun skulle hurtigt tilbage til Randers, hvor hun havde skriftlig eksamen. ”På Handelsgymnasiet vil vi gerne give plads til sporten, så vi havde arrangeret, at Malene kunne starte lidt senere på den skriftlige eksamen end sine studiekammerater, så hun kunne nå begge dele, forklarer Dorte Wettergreen Mulvad, rektor på Tradium Handelsgymnasiet.

Simon er kommet på ungdomslandsholdet

Simon Graves Jensen spiller fodbold på højt niveau i Randers FC - og fuldfører samtidig sin gymnasieuddannelse. Simon har gennem hele sin uddannelse været på ungdomskontrakt, hvilket i vinters resulterede i en 3-årig fuldtidskontrakt efter studentereksamen. Simon har samtidig gjort sig så positiv bemærket, at han er kommer på ungdomslandsholdet.

”Dette havde ikke kunnet lade sig gøre, hvis Simon ikke havde gået på ElitesportsCollege på Tradium Handelsgymnasiet, hvor han har fået rammer, som har tilgodeset mange træningspas med Superligaen og også landsholdsture i udlandet. Samtidig fik Simon en fin studentereksamen, det har uden tvivl kostet andet end sved på fodboldbanen”, siger Dorte Wettergreen Mulvad.

Valgte studenterkørsel i stedet for landsholdssamling

Stine Broløs Kristensen spiller håndbold i Randers HK. Hun har været en del af Randers ElitesportsCollege siden 7. Klasse. Først grundskolen på Randers Realskole og herefter Tradium Handelsgymnasiet. Hun har netop fået en kontrakt med Randers HK, hvor hun blandt andet var afgørende for, at Randers HK kom i slutspil i foråret. Stine har haft mange træninger og landsholdssamlinger igennem sit uddannelsesforløb - og det er en kraftpræstation i sig selv, at det er samtidig er lykkedes for Stine at opnå gode resultater på Handelsgymnasiet. Specielt ved Stine er, at hun altid har fravalgt alt for at kunne deltage 100% i håndbold. ”Stine sagde faktisk nej til landsholdsamlingen i slutningen af juni, fordi hun ville deltage i studenterkørslen med sin klasse - og det er til at forstå, for der er et helt særligt sammenhold i elitesportsklasserne på Handelsgymnasiet”, siger Dorte Wettergreen Mulvad.

Andreas Byrdal Sommer er et andet godt eksempel på, hvordan man kan lykkes både på banen og fagligt i sin uddannelse. Han har i sin gymnasietid spillet på Randers HH´s første hold og samtidig klaret skolearbejdet rigtigt godt, hvilket en meget fin studentereksamen er bevis på.

Rost af Team-Danmark

Randers ElitesportsCollege er et helt særligt koncept i Danmark og i Randers, hvor vi i grundskolen (Randers Realskole) og i gymnasiet (Tradium Handelsgymnasiet) samler eleverne i klasser, hvor mottoet er Mål-Motivation-Muligheder - og hvor eleverne møder forståelse for både høje faglige og sportslige ambitioner i uddannelsesforløbet. ”Derfor er det et meget rost koncept af bl.a. Team Danmark-organisationen. Eleverne dyrker meget forskellige sportsgrene lige fra håndbold, fodbold, badminton, basketball, ridning og atletik og har fælles morgentræninger, hvor de bliver trænet teknisk, fysisk og mentalt og få coaching af professionelle trænere, slutter Dorte Wettergreen Mulvad.

 

Yderligere oplysninger

,
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig