Søg på tradium.dk

Nyheder

MesterSvend vandt DM for anden gang

 
 

20. januar 2018

Svend Borup Christophersen er netop blevet kåret som Danmarksmester i Skills for klejnsmede. Han kan nu kalde sig dobbeltdanmarksmester, da han også vandt titlen i fjor.

Klejnsmedslærling Svend Borup Christophersen, der er i lære hos Skanda A/S i Mariager og går på skole på Tradium, har netop bevist at talent, træning og tænksomhed kan gå op i en højere enhed, når man vil nå toppen. Og han nåede helt til tops og blev kåret som Danmark bedste klejnsmed og fik trykket næve med statsminister Lars Løkke, der overrakte vinderstatuetten.

Svend har de sidste mange uger trænet intenst i alle detaljer i svejsning. TIG-svejsning, elektrodesvejsning og MIG-svejsning, som alle er vigtige discipliner, som skal mestres, hvis man vil helt til toppen på skamlen.

”Jeg har trænet mange forskelige øvelser og konstruktioner og især svejsning og pladebearbejdning. Jeg har også øvet mig i en tidligere Skills-opgave, hvor vi skulle lave et dozerblad, der er bygget op af nogle plader og profiler, der skal bearbejdes og svejses sammen”, forklarer Svend.

Det skal kunne bruges til noget

Den helt store styrke for den unge nordjyde er helt klart hans evne til at planlægge tingene. Han er god til at bevare overblikket og tænke frem. Han er ikke bare optaget af at lave en pæn svejsning lige her og nu. Han tænker hele tiden på, hvordan det han laver skal bruges.

”Mit motto er, at det jeg laver skal kunne bruges til noget. Det er jo ikke meget ved at lave noget, der er pænt, men som ikke kan anvendes eller holde. Det vi svejser, skal jo som regel passe sammen med noget andet. Og der er som regel ikke noget at give af. Alt skal måles ud og passe på millimeteren”, forklarer en engageret Svend Borup Christophersen.

”En af mine fordele er måske også, at jeg allerede har startet mit eget firma. Derfor går jeg og roder med noget hele tiden, både maskiner og forskellige materialer. Det giver mig stor viden om, hvordan jeg finder en løsning på tingene”.

Den største udfordring for Svend under de tre dages intense konkurrence til DM var helbredet. Han havde været sløj hele ugen med en forkølelse.

”Jeg har heldigvis prøvet at være med før. Derfor har jeg prøvet, at dommerne hele tiden kigger os over skuldrene og derfor blev jeg ikke så påvirket af det”.

Opgaven ved dette års DM var at producere en håndskubbet sneplov. Der var mange detaljer og dele, der skulle passe sammen. Derudover var der mange ting, der skulle måles ud i de nøjagtige vinkler på håndtaget. Svend var for øvrigt den eneste af deltagerne, der blev helt færdig med opgaven inden for den planlagte tid.

Tradiums direktør, Lars Michael Madsen, fulgte spændt med, da vinderne skulle kåres lørdag i MCH Messecenter Herning.

"Jeg har fulgt Svend fra sidelinjen alle tre dage og jeg må sige, at jeg er pavestolt. Ikke mindst på vegne af Svend, men også på klejnsmedefagets og Tradiums vegne. Svend viser som rollemodel, at når man kan og vil, ja så kan man gå hele vejen og vinde", siger Lars Michael Madsen.

Tæt løb om placeringerne

Svend havde følgeskab af fire andre elever fra Tradium til DM i Skills.

Det blev til en flot 4. Plads til Alexander Bach og Emma Meisner, der stillede op i detail. De var blot 0.6 point fra 3. pladsen. De blev vinder i underkategorien: Digital købmand. Det er et flot resultat af de to unge elever, som blot er 16 år og var de yngste deltagere ved hele DM. De går på grundforløbet, mens de andre elever går på hovedforløbet. Der er derfor mange fag, de slet ikke har haft endnu. Der var stor interesse for deres koncept, Rema 100, der gik ud på, at mindre byer fik besøg en af rullede Remabutik, så det er let at handle.

Fra frisørfaget stillede Rikke Nielsen Støvring og Josefine Holm op, og de endte som nr. 5 og Josefine nr. 7.

Bedste placering blev i underkategorien ”Ukendt opgave – dame” hvor Rikke opnåede en 2. plads. 

 Yderligere oplysninger

 

Direktion
Adm. direktør/CEO
M  2141 6848    T  8710 0423    E  lmm@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
Chefgruppen
Uddannelseschef
M  4188 0015    T  8711 8579    E  sda@tradium.dk
A  Blommevej 40, 8930 Randers NØ
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig