Søg på tradium.dk

Nyheder

Rasmus Salling og Axel Lundorff blev vindere af regionsmesterskabet for Smede i 2018

 
 

18. oktober 2018

I denne uge blev der pa Tradium, afholdt regionsmesterskab for Smede.

6 talentfulde unge dystede om 2 pladser til DM i Skills, der i 2019 finder sted i Næstved den 4. til 6. april. Og vinderne, Rasmus Salling fra College360 og Axel Lundorff fra Tradium, har nu fået muligheden for ikke blot at gå videre til DM, men også en chance for at komme med til VM i Skills, der næste år afholdes i Kazan, Rusland, hvis en af dem vel og mærke vinder DM titlen.

 

Der er derfor meget på spil for eleverne, og det kunne tydligt ses på koncentrationsniveaet, der igennem hele konkurrencen var højt, for det betyder noget at deltage i konkurrencen.

 

-Folk bliver overrasket over hvor stort Skills er. Vores tidligere vinder af DM, Svend Borup Christophersen, har for eksempel prøvet at blive genkendt på gade og det er jo lidt vildt, forklarer Morten Drachmann, der er overlærer på metaluddannelserne og fortsætter:

 

-Det er jo en helt anden branche, end da jeg blev udlært. I dag skal de unge jo have styr på en masse IT teknisk, og den romantiske forestilling man har om smeden ved jernbolten, holder ikke helt længere. Det vil vi gerne vise, så fx kommende elever kan vælge uddannelse på et korrekt grundlag, fortæller Morten.

 

Netop Svend var da også tilstede, da vinderne skulle findes og han har også været forbi, under selve afviklingen af konkurrencen.

 

Mesterskabet udvikler også faglærerne

Under regionsmesterskabet havde eleverne deres faglærer med, som udover at yde støtte også kunne få faglig sparring lærerne indbyrdes imellem og input til deres undervisning. Det var blandt andet arrangeret ved, at de skulle besøge Randers virksomheden Prodan.

 

-Prodan er godt med på den teknologiske front, de laver f.eks. en masse med robotter, så derfor var det oplagt, at faglærerne skulle besøge dem. Og så tager de mange elever ind og gør meget for lokalsamfundet, forklarer Morten.

 

Når der ikke blev svejset og banket samt studeret tekniske tegninger, var der sidst på dagene også tid til, at eleverne kunne netværke med hinanden, blandt andet på Tradium College, hvor de har boet fra tirsdag til torsdag. De har også mødtes på bowlingbanen, hvor der også blev dystet på livet løs.

 

  

Kontakt

Uddannelsesleder Kasper Schøler

Telefon: 2983 2821
Mail: ksh@Tradium.dk

 

Foto

Ulrik Burhøj Jepsen

 

Om Tradium

Erhvervsskolen Tradium er et uddannelsesmæssigt kraftcenter, som udbyder en lang række ungdoms-, voksen- og efteruddannelser inden for det merkantile og tekniske område: hhx, htx, eux, eud og AMU. Skolen beskæftiger 500 medarbejdere og underviser 3.200 årselever på syv adresser i Randers, Hobro og Pederstrup. Tradium har en vision om at sætte læring i bevægelse og være en internationalt orienteret og stærk partner for erhvervslivet samt en udviklende og attraktiv arbejdsplads med professionelle medarbejdere. Læs mere på www.tradium.dk og følg os på Facebook

 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig