Søg på tradium.dk

Nyheder

Tømrerelever i finalen til innovationspris

 
 

16. juni 2017

Fem tømrerelever fra Tradium er gået videre i finalen i den landsdækkende konkurrence om at vinde Innovationsprisen 2017. De har tegnet, regnet, designet og bygget et meget kreativt møbel, der passer ind i den nye tømrerskole.

Foto: Fem iderige tømrerelever fra Tradium er gået videre til finalen i den landsdækkende konkurrence om at vinde Bosch Innovationspris 2017. Fra venstre er det Alexander Elfing, Marcus Lauersen, Victor Møller, Frederik Sass og Viktor Overgård, der her sidder i det møbel, de har udviklet og som har flere funktioner og passer ind i arkitekturen på den nye tømrerskole.

Opgaven lød på at udvikle og bygge et kreativt møbel, der kan passe ind på en uddannelsesinstitution. De fem tømrerelever satte overliggeren højt, og ville ikke bare lave et møbel. De besluttede, at det både skulle have flere funktioner og samtidig passe ind i arkitekturen på den nye tømrerskole.

- Vores ide er tiltænkt vores nye Tradium Tømrerskole, både som et bidrag til det indendørs og udendørs studiemiljø. I bygningen bliver der et rundt maskinværksted, hvor der er er indbyggede skabe til værktøj. Vores ide er en stol med en skammel, som understøtter de runde konstruktioner, der er inde i bygningen. Samtidig kan stolen samles til et bord eller en rund sofa, hvis man sætter fire sammen, fortæller Alexander Elfing fra gruppen.

Gruppen har arbejdet på projektet i 1½ uge, og der har været stort tidspres, da de har valgt en løsning, der skal vise træets overflader og består af mange stykker træ, der er limet sammen. De har bygget flere prototyper for at finde det helt rigtige design. Eleverne synes, det har været en god udfordring samtidig med at de har kunnet vise, hvad der er særligt fedt ved tømrerfaget.

- Noget af det fascinerende ved at være tømrer er, at man lave ting selv og kan lave ALT i træ. Samtidig kan man være ude og være aktiv, og vi har også fundet ud af, hvad vi hver især er rigtig gode til. Nogle er bedst til at tegne, andre til at skære træet ud og andre til at lime det sammen, siger Marcus Lauersen.

 

Yderligere oplysninger

 

Tømreruddannelsen
Lærer
A  Blommevej 40, 8930 Randers NØ
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig