Søg på tradium.dk

Nyheder

Tradium tilbyder lærepladsgaranti

 
 

01. november 2018

De unge får en fremtidssikret uddannelse med masser af jobmuligheder

Kommende elever på alle Tradiums erhvervsuddannelser får tilbudt lærepladsgaranti. De får dermed en fremtidssikret uddannelse, hvor der er masser af jobmuligheder.

”Det er nu, vi skal sørge for fremtidens arbejdskraft. Ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd kommer Danmark til at mangle op til 70.000 faglærte i 2025. Allerede nu er der mangel på dygtige medarbejdere. Danmark har hårdt brug for, at flere uddanner sig til fx. smed, tjener og murer. Derfor er det vigtigt at sikre, at alle elever der er motiverede og kvalificerede får en læreplads i en virksomhed”, forklarer Kim Tange, der er markedschef hos Tradium.

Tradium tilbyder nu, at alle elever der begynder på erhvervsuddannelsernes andet grundforløb til januar kan indgå en aftale om lærepladsgaranti. Her forpligter eleverne sig til selv at være aktivt lærepladssøgende og opfylde nogle enkle krav. Overholder eleverne deres del af aftalen uden at finde en læreplads, træder Tradium til, og matcher eleverne med virksomheder fra Tradiums lærepladsnetværk.

”De krav, eleverne skal opfylde, er fx at møde til tiden hver dag og tage i mod de råd, de får om personlig fremtoning, så de ikke møder op med lyserødt hår eller hanekam”, forklarer Kim Tange.

Formålet med tiltaget er at give eleverne på erhvervsuddannelse en spændende, fremtidssikret uddannelse med gode muligheder for job og videreuddannelse. Men det er også at sikre, at der er elever nok til de lærepladser, der er i fremtiden.

Mor og far kan tage det helt roligt

”Mor og far kan tage det helt roligt, når deres unge skal vælge uddannelse. Der ER lærepladser, og det er gode lærepladser, og fremtidens faglærte bliver både efterspurgte og dygtige”, understreger Kim Tange.

Hos Tradium står 14 virksomhedskonsulenter klar til at hjælpe med at matche elev og virksomhed. De tager rundt og besøger virksomhederne og har tæt kontakt med eleverne på skolen, så de kender både mestre, elever og brancherne tæt.

Hos Tradium er der positive erfaringer med at skaffe elevpladser til de unge. For tredje år i træk bliver der sat i rekord i indgåede lærepladser, for elever der går på Tradium. I 2016 fik 683 elever på erhvervsuddannelserne en læreplads, i 2017 var det 758, mens det i 2018 indtil nu er lykkes at skaffe 786 elever, der går på Tradium en læreplads.  

Faktaboks

Lærepladsgarantien gælder for de EUD-GF2/EUX-GF2 elever, der starter på Tradium til januar 2019.

Eleverne skal overholde en række betingelser, for at Tradium opretholder lærepladsgarantien, eksempelvis

  • at møde til tiden hver dag,
  • at tage mod de tilbud, skolen har (f.eks. hjælp til lærepladssøgning, præsentere sig selv/råd om fremtoning, vejledning i at skrive ansøgning og C.V.
  • At have en aktiv og synlig profil på www.praktikpladsen.dk
  • At være indforstået med transporttid og evt. flytning for den rette læreplads
  • Lærepladsgarantien gælder alle Tradiums erhvervsuddannelser i både Randers og Hobro

Yderligere oplysninger

 

 

,
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig