Søg på tradium.dk

Om Tradium

Skolehjemmet Tradium

Kom på elevhotel under din uddannelse, hvis du har lang transporttid. Hyg dig med andre studerende efter skoletid, når du har fri.

Elevhotellets bygning set udefra
 
 

Få et godt sted at bo under uddannelse

Går du på en teknisk erhvervsuddannelse eller business uddannelse? Er du berettiget til en skolehjemsplads? Så kan du eventuelt få tilbudt et værelse på Tradium Skolehjem, mens du følger undervisningen på skolen.
 

Information

Om Tradium Skolehjem

Elevhotellets kantine
 
 
 
Aktiv 22 Om elevhotellet
 

Adresse


Skolehjemmet Tradium

Gl. Århusvej 2

8940 Randers SV

 

Kontortid

 

Værelserne

 

Forplejning

 

Betaling

 

Betalingsfritagelse

 

Opsigelsesfrist

Aktiv 12 Nyt Talent College
 

Generelt


Fra skolestart august 2018 kan du komme til at bo på vores nye Talent College med tilhørende ToolBox. Et område for de studerende med mulighed for e-sport og andre aktiviteter. Dette er i øjeblikket ved at blive bygget.

Skal du bo mere end en uge på Tradium Talent College, kan det aftales nærmere. Der er mulighed for at bo på Talent College året rundt, undtaget ferieperiode.

Ønsker du en anden kost end Talent College Basis Buffet, kan dette tilkøbes. Kontakt os for mulighederne.

Når du bor på Tradium Talent College, kan du frit benytte de øvrige faciliteter.

Læs mere om Tradium Talent College.

 

Studiemiljø

 

Økonomi

 

Kollegieordning

Aktiv 24 Økonomi
 

Bedre økonomiske rammer


Bedre økonomiske rammer for skolehjemsophold

Frit skolevalg og refusion af egenbetaling til virksomheder er nøgleordene i ny lov om skolehjemsophold på erhvervsuddannelser vedtaget af Folketinget den 18. december 2014. Det betyder både forbedrede økonomiske vilkår, hvor virksomhederne får refunderet egenbetalingen for kostophold, og mulighed for frit at vælge hvilken skole lærlingen skal gå på.

 

Egenbetaling refunderes

Fra 1. januar 2015 refunderes egenbetaling for kostophold, når der er indgået en uddannelsesaftale. Indtil 31. december 2014 har der været en egenbetaling på ca. kr. 450 pr. uge ved lærlinges skolehjemsophold. Egenbetalingen er enten afholdt af virksomheden eller lærlingen selv. Fra 1. januar 2015 refunderes egenbetalingen til virksomheden via AUB (Arbejdsgivernes UddannelsesBidrag).

 

Virksomhedens NemKonto 

AUB udbetaler refusionen automatisk og en it-løsning på et tilbagebetalingssystem er under udarbejdelse. Systemet er klar efter sommeferien 2015, og refusionen udbetales til virksomhedens NemKonto. Det sker med tilbagevirkende kraft for de virksomheder, der har lærlinge på skole i det første halvår 2015.

 

Frit skolevalg - en ny mulighed

Samtidig med forbedrede økonomiske vilkår er muligheden for frit at vælge skole, og være skolehjemsberettiget med refusion af egenbetaling, blevet forbedret. 


For at styrke det fri skolevalg vedtog Folketinget, at såfremt virksomhed og lærling ønsker at vælge en anden skole end nærmeste skole, bliver lærlingen skolehjemsberettiget til denne, uanset transporttid til nærmeste skole. Ligeledes refunderes egenbetaling via AUB.
 

5 kvarters regel

Indtil 31. december 2014 har hovedreglen for skolehjemsberettigelse været, at tiden fra lærlingen forlader sin bopæl til første lektion starter på nærmeste erhvervsskole, der udbyder uddannelsen, skal være mindst 5 kvarter. Vel at mærke ved anvendelse af offentlige transportmidler: ELLER at tiden fra ophør af sidste lektion til lærlingen træder ind i sin bopæl, er mindst 5 kvarter, også ved anvendelse af offentlige transportmidler. 


Denne hovedregel gælder stadig.
 
Aktiv 20 Praktisk
 

Downloads


Find downloads om skolehjemmet:

Skolehjemsfolder

Ansøgning

Aktiv 14 Optagelse
 

Optagelsesregler


Optagelse på skolehjemmet er betinget af:

  • at du er tilmeldt en erhvervsuddannelse
  • at du har søgt optagelse på den nærmeste skole med den ønskede uddannelse
  • at den daglige transporttid mellem hjem og skole er mere end 5 kvarter hver vej, regnet fra du forlader din bopæl til skolens adresse.

Det kan endvidere oplyses, at man kun kan bo på skolehjem i forbindelse med uddannelsens skoleperioder og altså ikke i praktikperioder.

Læs bekendtgørelsen med reglerne for optagelse på skolehjem.

 

Tjek din afstand

 

Ansøgning

Aktiv 19 Kontakt
 

Kontakt


Økonomi & Controlling
Økonomimedarbejder
T  8710 0425    E  juj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
Parat til uddannelse
Lærer og mentor
M  4188 0047    E  hef@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 

Her bor vi