Søg på tradium.dk

Personbefordring med bus - Djursland

 
 

Er du i arbejde?


Ja Nej

Målgruppe

Personer, der ønsker at kunne fungere som buschauffør i den kollektive eller turistbusbranchen.

Særlige adgangskrav

Kørekort kategori B - 21 år eller derover. Er du under 21 år, skal du ved kursets påbegyndelse være fyldt 18 år. Kurset forlænges derudover med 4 ugers kvalifikation, så varigheden øges med 6 til 10 uger.

Lægeerklæring SKAL medbringes første kursusdag for at være sikker på at kunne komme op til prøve, inden kurset afsluttes. Husk Nem-ID til den afsluttende prøve.

Der tages forbehold for prisændringer iht. Finansloven. Personbefordring med bus indgår i den landsdækkende positivliste for 6 ugers jobrettet uddannelse. Ledige bedes henvende sig til deres A-kasse eller jobcenter for godkendelse og evt. tilmelding.

Mål

Drømmer du om at blive buschauffør, kan du få stort kørekort, så du både kan køre by-, rute-, skole- eller turistbus. Vil du ud at køre minibus med mere end 8 siddepladser udover chaufførens, kan du også bruge buskørekortet til det. Kurset kan suppleres med et BAB kursus, så du både må køre med fysisk handicappede samt sygdoms- og alderssvækkede passagerer.

Efter kurset kan du på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde føre og betjene køretøjet og er i stand til at vurdere egen og andre trafikanters adfærd og på denne baggrund udføre en sikker og forsvarlig kørsel.

Efter uddannelsen har du erhvervet kørekort, kategori D-EP jf. gældende myndighedskrav beskrevet i undervisningsplanen for køreuddannelse til denne kategori jf. bekendtgørelse om undervisningsplan for køreuddannelsen til stor bus (kategori D).

Du kan føre køretøjet rationelt med hovedvægt på sikkerhed, anvende reglerne og har kendskab til sundhed, færdselssikkerhed og miljøsikkerhed, service og logistik jf. Færdelsstyrelsens bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport.

Uddannelsen opfylder endvidere uddannelseskravet jf. Europaparlamentets og Rådets forordning (EU) om buspassagerers rettigheder.

Eksamen

Der afholdes teoretisk og praktisk køreprøve til kategori D-EP, ligesom der afholdes prøve i de grundlæggende kvalifikationer efter Trafikstyrelsens regler.

 
 

Tilmeld dig forløbet


Ledige hold


Undervisningssted:    
AMU-Centervej 2, 8560 Kolind
Pris:
kr. 4020
Varighed:
0 dage
Ledige pladser:
 

Vælg startdato:

Mødedatoer:
 

Tilmeld dig her

 

Kontakt


Kursussekretær
T 87 11 85 12   E pila@tradium.dk
A Blommevej 40, 8930 Randers NØ
 

Fag til kurset