Søg på tradium.dk

Hvad er forskellen på EUD og EUX?

Læs om forskellen på EUD og EUX, hvis dit barn er i tvivl om hvilken uddannelse, der passer bedst. Selvom uddannelserne på flere punkter ligner hinanden, og begge åbner mange døre, er der alligevel nogle væsentlige forskelle, der kan være afgørende for barnets valg.

 
 

Hvad er forskellen: EUD

EUD står for erhvervsuddannelse og er en praktisk uddannelse. På EUD veksler dit barn mellem skoleforløb og praktik, mens han eller hun uddanner sig inden for et specifikt erhverv.

Efter endt uddannelse kan dit barn kalde sig faglært, hvilket giver direkte adgang til job. Dog har han eller hun også mulighed for at tage en videregående uddannelse, der ligger i tråd med det lærte håndværk.

 

Bliv klogere på forskellene mellem uddannelserne

 
 
 

Hvad er forskellen: EUX

EUX står for erhvervsfaglig studentereksamen. Det er en kombination af en praktisk uddannelse og en gymnasial uddannelse, der grundet flere almene fag varer længere end en EUD. EUX består af både gymnasiale fag, virksomhedspraktik og den fulde skoleundervisning, der svarer til den valgte erhvervsuddannelse.

Efter endt uddannelse har dit barn mulighed for frit at vælge mellem job som faglært eller at tage en videregående uddannelse på samme vilkår som de personer, der har taget en gymnasial uddannelse.

 

Information

Vil du vide mere?