Søg på tradium.dk

Nyheder

DFDS Køletransport nomineret til Årets Læreplads

 
 

04. oktober 2022

Et enigt dommerpanel har kåret Tradiums kandidat til Årets Læreplads.

DFDS Køletransport styrker både faglighed og giver mulighed for personlig udvikling hos sine lærlinge. Det er grunde til, at et enigt dommerpanel på Tradium har valgt virksomheden som skolens kandidat til Årets Læreplads 2022.

Hos DFDS Køletransport i Hobro er der travlt med at transportere fødevarer døgnet rundt, året rundt. Derfor er der også rigeligt med opgaver til virksomhedens knap 20 lærlinge og elever. En af dem er Ronnie David Bossen Katberg, der er udlært chauffør og nu er ved at blive uddannet til disponent. Han er så tilfreds med sin læreplads hos DFDS, at han har indstillet den til Årets læreplads.

- Et af DFDS' overordnede mål er glade og tilfredse medarbejdere. Det, føler jeg, man godt kan mærke, er en prioritet hos virksomheden, fortæller Ronnie.

 Årets lokale læreplads
På baggrund af Ronnie David Bossen Katbergs indstilling har et enigt dommerpanel fra Tradium kåret DFDS Køletransport til årets lokale læreplads blandt indstillingerne fra skolens elever. Ud over at virksomheden søger for en grundig oplæring af sine lærlinge, lagde dommerpanelet på Tradium i udvælgelsen vægt på, at DFDS Køletransport giver sine lærlinge mulighed for at udvikle sig både fagligt og personligt.

- Vi er glade og stolte over udnævnelsen. Men uddannelsen af vores elever er heller ikke en opgave, vi tager let på. Vi ser vores lærlinge og elever som en investering i fremtiden, og vi vil gerne selv bygge elever op til at være disponent hos os. Det er nogle medarbejdere, vi gerne vil beholde, fortæller Michael Madsbjerg, der er Transport- og Logistikchef hos DFDS Køletransport i Hobro.

Plads til både hjælp og udvikling
Disponentuddannelsen er ny på Tradium, og Ronnie David Bossen Katberg er med på det første hold, der begyndte i Randers i august. Som overbygning på en lager- eller chaufføruddannelse lærer man blandt andet om beregning og planlægning af kørselsdelen, og ledelsesværktøjer er også en del af uddannelsen. De værktøjer er DFDS gode til at give plads til at få brugt. 

- Hos DFDS er de gode til at forventningsafstemme, sætte klare rammer for os og på rolig vis tilbyde hjælp, hvis der opstår situationer, hvor man er i tvivl. DFDS har været utroligt imødekommende – de har gjort en indsats for at inddrage os lærlinge i fællesskabet, og de har givet mig mulighed for at udvikle mig som leder, fortæller Ronnie David Bossen Katberg.

Med udnævnelsen går DFDS Køletransport nu videre til den landsdækkende konkurrence om at blive Årets Lærerplads, der kåres i Dansk Arbejdsgiverforenings lokaler i København den 2. november. 

 

Fakta

Om DFDS Køletransport
DFDS Køletransport, der indtil 1. januar 2022 hed Skive Køletransport, leverer transportløsninger til køle- og frostvarer, foruden til stykgods, til destinationer primært i Danmark. Siden grundlæggelsen i 1978 er virksomheden blevet kendt for god kundebetjening, fleksibilitet og evne til at finde løsninger, der passer til kundernes behov.
DFDS Køletransport er i dag en af de førende leverandører af kølekædelogistik i Nordeuropa.

 

Om Tradium
”Tradium, Erhvervsskole og -gymnasier, Randers” er et uddannelsesmæssigt kraftcenter, som udbyder en lang række ungdoms-, voksen- og efteruddannelser inden for det merkantile og tekniske område: hhx, htx, eux, eud og AMU. Skolen beskæftiger ca. 450 medarbejdere og underviser ca. 2.800 årselever på seks adresser i Randers og Pederstrup.
Disponentuddannelsen er en overbygning. Det kræver derfor et svendebrev indenfor lager- eller chaufførområde for at blive optaget på uddannelsen.

 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig