Søg på tradium.dk

Nyheder

Brd. Dahl nomineret til Årets Læreplads

 
 

25. november 2019

Et enigt dommerpanel har nomineret Brd. Dahl til Årets Læreplads.

Et enstemmigt dommerpanel på Tradium har peget på Brødrene Dahls centrallager i Randers som skolens kandidat til Årets Læreplads 2019.

I 2017 viste data fra HR-systemet hos Brd. Dahl på Alsvej i Randers, at over halvdelen af medarbejderne var over 50 år. For ikke at mangle arbejdskraft i en nær fremtid blev "Projekt Generationsskifte" sat i værk.

En af målsætningerne med projektet var at finde 20 elever i løbet af to år. Det lykkedes på kun 18 måneder, og eleverne har det så godt, at 2 af dem har indstillet virksomheden til Årets Læreplads.

Enigt dommerpanel på Tradium

Det er et enigt dommerpanel fra Tradium, der har kåret Brødrene Dahl til årets lokale læreplads blandt indstillingerne fra skolens elever. I udvælgelsen lagde dommerpanelet vægt på, at Brd. Dahl gør et stort arbejde for at tage individuelle hensyn, så alle elever kan få læretid. Samtidig har de fokus på, at eleverne kommer hele vejen rundt i virksomheden og lærer alt om IT-systemer til, hvordan man pakker eksportvarer.

Eleverne skaber værdi

Brødrene Dahl lægger vægt på, at de ikke kun skaber lærepladser for elevernes skyld, men fordi det også giver firmaet værdi. Siden 2017 er otte af firmaets elever blevet udlært, og seks af dem har fået fastansættelse samme sted.

- Da vi startede vores elevprojekt, var der en lederskepsis. Men lige så snart man har prøvet det, opdager man, hvor meget det giver til arbejdspladsen at have elever, fortæller Magnus Kristinsson, der er logistikchef hos Brd. Dahl. 

Brødrene Dahl er nu med i opløbet om at blive Danmarks bedste læreplads. Vinderen bliver kåret i januar 2020 på Børsen i København.

 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig