Søg på tradium.dk

Nyheder

Sol til GF2 afslutning

 
 

04. juli 2019

Sol og aktiviteter samlede mere end 250 GF2 elever på Blommevej

Sol og "slå søm i" til afslutningen for Tradiums elever på Grundforløb 2.

Mere end 250 elever var samlet på Blommevej 40 i Randers, da der var afslutning på Grundforløb 2 tirsdag d. 25. juni 2019.

Til taler og grillpølser, kunne en ny gruppe af elever på Tradiums erhvervsuddannelser, glæde sig over at have gennemført den indledende del af deres uddannelse. De skal nu ud og arbejde med deres fag i erhvervslivet og i praksis bruge den viden de har opnået på den første del af uddannelsen. Grundforløbet har været lærerigt for mange af eleverne, hvor især undervisningen og kammeratskabet har sat sit præg.

-Det bedste ved grundforløbet har været at få basis på plads, ifht. det vi skal ud at lave nu. Men det har også været fedt, at få hænderne i bilerne og prøve ting af og så har der været et godt sammenhold, forklarer Simon Thagaard Handberg, som nu skal starte i lære som mekaniker ved Stuttcars udenfor Aarhus, der forhandler og reparerer Porsche sportsvogne.

De nyudklækkede elever er da også i høj kurs, da industrien i stor grad mangler faglært arbejdskraft og ikke kun akademiske medarbejdere, uddannet på universiteterne, som er den vej flere og flere unge går.

-Det er godt gået af jer alle sammen og I kan godt tillade jer, at være stolte af jeres indsats og det glæder mig meget, at I er nået så langt. Det er nemlig en kendsgerning, at fra nu af og de næste 10 år, der kommer vi til at mangle ca. 44 tusind faglærte i Danmark, fremførte Per Hastrup som er adm. direktør ved Prodan, i sin tale til eleverne. En lokal virksomhed, der da også løbende selv har omkring 9-10 elever ansat.

Fakta om Grundforløb 2 (GF2)

GF2 er for elever på de tekniske uddannelser, som ikke kommer direkte fra 9. eller 10. klasse og er det sidste stop inden hovedforløbet, hvor eleverne skifter imellem at gå på skole og at arbejde på deres læreplads. Samtidigt er det også en overbygning på GF1, som er introduktionen til erhvervsuddannelserne for elever fra 9. og 10. klasse.

For yderligere oplysninger

Chefgruppen
Uddannelseschef
M  4188 0029    E  lbh@tradium.dk
A  Blommevej 40, 8930 Randers NØ
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig