Søg på tradium.dk

Nyheder

Afslutningen på gymnasietiden

 
 

26. juni 2023

Sidste uge bød på afslutninger og traditioner

I sidste uge blev studenterne på Tradium HHX, HTX og EUX fejret. På tværs af uddannelser har de været til dimissioner og translokationer samt oplevet alle traditionerne, der hører sig til at blive studenter.

På Tradium HHX bekransede eleverne, traditionen tro, statuen "Konen med æggene" og ligeledes som traditionen foreskriver, dansede HTX-studenterne om Nøglen ved Værket. En af studenterne fra Tradiums tekniske gymnasium (HTX) er Tore Floor, som også har været elevrådsformand.

- Jeg tror ikke helt jeg har fattet det endnu, at vi er blevet studenter. Jeg har forberedt hele dagen på skolen til eksamen i byggeri og arkitektur, men det kommer nok i morgen, fortalte Tore efter hans sidste eksamen.

Og netop byggeri- og arkitekturfaget får Tore brug for, når han skal til at læse til arkitekt. Det har han drømt om siden 9. klasse og derfor var det også oplagt at han valgte HTX - og det valg har han da heller ikke fortrudt et enkelt øjeblik.

- Det bedste ved uddannelsen har været fællesskabet. Det har simpelthen været en fantastisk årgang jeg har gået på, siger Tore, der nu vil have et sabbatår, inden studierne kalder.

 

De bedste minder

Freya Camilla Lykke Nielsen blev første student på Tradium Handelsgymnasiet (HHX). Her har hun fulgt den internationale studieretning og netop studieturene har også dannet rammen om mange gode oplevelser.

- Mit bedste minde fra tiden her, er en studietur til Tyskland. Det var fedt at opleve landet på en anden måde, men også bare hyggeligt, at være sammen med alle vennerne, fortæller Freya.

Det internationale fylder også meget i Freyas drømme og ønsker for fremtiden. Derfor skal hendes kommende universitetsstudie også være inden for det sproglige område.

- Jeg starter med et sabbatår. Men så vil jeg gerne læse fransk på universitetet og komme ud at rejse. Jeg havde også overvejet koreastudier, men jeg blev glad for fransk her på gymnasiet, så valget faldt på det, siger Freya.

 

Omfavn hverdagen og det uperfekte

For nogle kan gymnasietiden og studierne herefter også give anledning til at føle et pres over karakterer og eksamener. Men her var der flere råd at hente til fremtiden, fra taleholderne til de forskellige dimissioner.

- Livet er ikke perfekt, og det er I heller ikke. Gudskelov for det. Verden stiller til tider urimelige høje krav, og det kan man blive syg og dårlig af. Det skal I ikke finde jer i, sagde HHX-rektor, Jakob Zoffmann Lønvig, i sin tale til studenterne.

Samme tanker havde Morten Toft Munkholm gjort sig. Han er underviser på HTX og gav i sin tale ligeledes et godt råd til eleverne - her i form at en forkortelse de kunne tage med videre i livet.

- I skal kende forkortelsen BNP. B står for at bevæge jer, N for at lade naturen omkranse jer og P for processen. For i et præstationssamfund arbejder vi hele tiden hen mod et nyt mål. Men husk også at nyde processen derhen. Den har også værdi, sagde Morten til de nybagte studenter.

 

Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig