Søg på tradium.dk

Nyheder

Barndomsdrømmen der blev til virkelighed

 
 

25. juli 2019

Da Poul Erik Nielsen var færdig med grundskolen, var han som mange andre unge i tvivl om hvilken uddannelse han skulle vælge og han følte sig også letteret presset til at gå den gymnasiale vej. Derfor endte han 3 år senere med en blå studenterhue og et eksamensbevis fra handelsgymnasiet.

-Selv vidste jeg ikke hvad jeg ville, så det blev til at jeg tog en HHX og fik min studenterhue i 2004, men jeg har egentlig altid ville lave noget andet, så jeg har været rundt i mange forskellige typer jobs efterfølgende, forklarer Poul Erik, der blandt andet fik job som bankbetjent i Silkeborg og underviste børn i svømning, en sport der står ham nær, da han selv har været konkurrencesvømmer.

Men der var noget der nagede. For som barn drømte han altid om at arbejde med biler.

-Det er sådan lidt en barndomsdrøm, fra at have set min far skrue i biler. Det var enormt spændende, fortæller Poul Erik. Derfor besluttede han sig i samråd med sin kone og på grænsen til sin 30-års fødselsdag, at nu skulle det være - han skulle være mekaniker, sådan som det nok altid havde været meningen.

-Det var aldrig helt det jeg ville, som jeg endte med, og så tænkte jeg, skal du forfølge den der barndomsdrøm, at så skulle det være nu. Så det bestemte jeg, sammen med min bedre halvdel, at det gjorde vi, og det har jeg virkelig ikke fortrudt, forklarer han. Og selvom han ikke fortryder sit valg, så har det været lidt udfordrende med 4 børn derhjemme og et familieliv der skal løbe rundt. Men det lykkedes og efter at have færdiggjort uddannelsen som mekaniker ved Tradium, fik han arbejde ved Bosch Car Service i Kjellerup, hvor de blandt andet servicerer biler for forsvaret, og hvor man som medarbejder, ifølge Poul Erik, har en meget varieret og udfordrende arbejdsdag.

Den næste drøm

I fremtiden vil Poul Erik gerne have sit eget værksted, hvor han blandt andet håber at kunne skrue på ældre biler og amerikanerøser.

-Jeg vil gerne have nogle år i faget og så på sigt åbne mit eget lille værksted og drive det som selvstændig... samtidigt kunne det være spændende at arbejde med ældre biler, hvor der er en helt anden slags teknik, end i bilerne i dag, afslutter Poul Erik.

Det er aldrig for sent at ændre karrierespor, og med en studenterhue er der ekstra rift om lærlingene. Samtidigt kan man som student også hoppe det første grundforløb på EUD over og dermed komme hurtigere igennem uddannelsen. Ligeledes er der også mulighed for at blive voksenlærling, hvis man er over 25 år gammel. Her er lønnen højere og det bliver derfor endnu nemmere at gå fra en normal løn til lærlingeløn.

 

En video om Poul Eriks rejse, kan ses her: 

 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig