Søg på tradium.dk

Nyheder

Business i virkeligheden

 
 

18. oktober 2019

Elever fra EUD/EUX Business har prøvet teori i praksis i virksomheder.

For grundforløbs eleverne på Tradium Business, er det yderst vigtigt at kunne afprøve teori i praksis. Derfor er undervisningen afhængig af, at virksomhederne i nærområdet støtter op og giver eleverne mulighed for at afprøve det de har lært i timerne.

-Eleverne skal eksempelvis lære hvordan det er at åbne en butik. Det vil sige, at de skal lære alt fra hyldeopstilling til påsætning af priser og hvordan man eksempelvis sætter alarmer på. En ting er hvordan vi lærer dem disse ting, noget andet er hvordan en konkret virksomhed gør det, og det finder de ud af her, forklarer Lone Bjerregaard der er Handelsoverlærer på Tradium EUD/EUX Business.

En af virksomhederne, som har hjulet eleverne til at afprøve deres færdigheder, er Beautycos, som for nylig har åbnet en butik i Randers. I forbindelse med opstarten, hjalp eleverne blandt andet med at fylde nye vare på og indrette butikken.

-De er jo ihærdige for at lære, hvordan man starter sådan noget her. Selvfølgelig er det lidt svært for dem at vide, hvad der er hvad. Men de har gåpåmod og det er alt sammen nyt og spændende for dem, fortæller Christian Hartzberg der er partner i Beautycos.

Sådanne samarbejder er mere end blot en anledning til at komme væk fra klasselokalet. Det er derimod en måde hvorpå eleverne kan høste erfaringer og lære af dem, der arbejder i detailbranchen til hverdag.

-Eleverne kommer med mange spørgsmål om hvorfor vi gør tingene på en bestemt måde. Derfor forklarer jeg dem altid, at grunden til jeg fx stiller noget et bestemt sted, er fordi det giver mening ift. øjenhøjde, farve, kundernes forventninger osv., forklarer Christian.

De samme elever har også været forbi XL Byg samt BMW i Hobro, hvor de eksempelvis skulle lave en bilannonce og i løbet af besøget, opnå en generel indsigt i hvordan en sådan forretning fungerede.

-De skal jo lære hvordan den virkelige verden er. Samarbejdet med virksomheder er super vigtigt, for eleverne ved ikke om de vil arbejde ved en bilforhandler, en detailbutik eller noget helt andet – og det er det som vi skal lære dem at navigere rundt i, afslutter Lone.

For yderligere oplysninger

EUD/EUX Business
Handelsoverlærer
A  Minervavej 57, 8960 Randers SØ
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig