Søg på tradium.dk

Nyheder

Cybersikkerhed på HTX

 
 

24. januar 2022

På Tradium HTX er sikker IT på skemaet

På Tradium HTX deler flere af eleverne en fælles passion for IT, gaming, app-udvikling og andre nye teknologier. Denne passion gør også, at de holder fælles ”LAN”-fester, altså weekender, hvor elever, der har lyst, samles på skolen og gamer computerspil mod hinanden.

På Tradiums data- og kommunikationsuddannelse afholder eleverne også sådanne LAN-arrangementer. Her får de studerende også meget læring ud af at stille computerne op til begivenheden og konfigurere netværket. Altså bliver deres interesse en del af skoletiden.

Konkurrence i IT-sikkerhed

På HTX er denne kærlighed til computere og IT en integreret del af undervisningen. Her kan eleverne blandt andet vælge faget informatik. På faget har deres lærer Andreas Bastian Dalsaa undervist i mange forskellige emner – blandt andet cybersikkerhed. Denne undervisning har inspireret flere af eleverne til at dykke yderligere ned i emnet.

- Vi har haft et undervisningsforløb i cybersikkerhed, hvor vi også har brugt materiale fra cybermissionen (fagligt forløb fra Styrelsen for It og Læring, red.). Derigennem fik vi et oplæg af Jonathan Davis fra Microsoft omkring hacking. Her var der nogle af eleverne, som havde yderligere interesse for at dykke ned i emnet, og de ville gerne deltage i Cyber Skills-mesterskaberne, fortæller Andreas.

Eleverne, der gerne ville med til mesterskaberne, var Alexandru Gabriel Mihalache, Oliver Lyneborg Hvam og Rune Vestermark fra 2.D, IT-science linjen. For alle tre var det bedste ved mesterskaberne at prøve den teori, de har haft i Andreas' undervisning, af i praksis.

- Cyber Skills var en konkurrence, der foregik i København. Men selvom det var en konkurrence, så var det lige så meget for at give os noget interesse inden for feltet, fortæller Rune, der sammen med sine to holdkammerater fik en flot 3. plads i selve konkurrencedelen.

Eleverne skulle gennem flere praktiske udfordringer, såsom at hacke sig ind på en server, hvilket gruppen klart fandt mere interessant end det teoretiske.

- Det med selv at få fingrene ned i det, det var virkelig interessant. At man selv skulle prøve at få fingrene ned i et IT-system og løse opgaverne, siger Alexandru.

 

På Tradium fylder IT også i fritiden,

hvor flere elever blandt andet afholder LAN-fester sammen

 

Et studiemiljø med plads til fordybelse

For mange af HTX-eleverne har teknologi fyldt meget af deres barn- og ungdom. Hvad enten det er computerspil, at rode med computere eller at udvikle apps, så har flere af dem haft en stor interesse i området også uden for skoletiden. I grundskolen har det dog ikke altid været nemt at finde andre med samme interesse, men på HTX er situationen en helt anden.

-Det er fedt at komme fra folkeskolen, hvor det hele er meget bredt, og så få lov at blive mere specialiseret på HTX, siger Rune. Han bliver suppleret af Oliver, som siger, at sammenholdet og de fælles interesser, man har på HTX, er det bedste ved uddannelsen.

- Altså det fedeste ved at gå her er, at når man interesserer sig for noget, så har man nogle at tale med om tingene. Nogle gange efter informatik så fortsætter snakken om det, vi har lært om. Der er det virkelig fedt, der også er andre, der interesserer sig for det, siger Oliver.

 

Fremtiden byder på mere IT

Både Alexandru, Oliver og Rune tænker, at de i fremtiden skal uddannes inden for IT-området og muligvis også arbejde med cybersikkerhed.

- Der er mange fra vores klasse, der gerne vil være ingeniører og sådan noget som det. Jeg vil også gerne selv uddannes inden for noget omkring IT eller i hvert fald inden for naturvidenskaben, siger Oliver. Samme tilgang har Rune, der også blev inspireret at konkurrencen og turen til at undersøge mere om IT sikkerhed.

- Computere er nok den retning, jeg går efter, og så kunne det meget vel være med fokus på cybersikkerhed. Jeg synes, det var meget interessant at være med til konkurrencen, så det har faktisk vækket min interesse, fortæller Rune.

 

Vil du vide mere?

Så besøg HTX, når Tradium holder Åbent Hus d. 8 februar, kl. 16 - 19: https://tradium.dk/aabenthus/

 

 

Teknisk gymnasium
Adjunkt
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig