Søg på tradium.dk

Nyheder

Dagbog fra undervisningen derhjemme

 
 

19. februar 2021

På HTX møder du alt fra sport til appudvikling og gruppearbejde.

Tore Floor går i 1.c ved Tradium HTX. Her følger han studieretningen Innovation & Design/Media & Game Design og får ligesom alle sine medstuderende fjernundervisning under coronanedlukningen.

Tores hverdag byder dog stadig på alt fra sport til appudvikling og gruppearbejde. For at vise dette, har Tore ført dagbog over 3 undervisningsdage, som alle har fundet sted hjemme på værelset.

 

 

DAG 1 // MATEMATIK OG WORKOUTS

Min skoledag starter med kemi, hvor dagens lektion handlede om blandinger. Vi blev sendt ud i grupper, for vi arbejder meget i grupper her i lockdownen. Det hjælper en hel del med at holde motivation oppe.

Efter kemi havde vi biologi og lige nu har vi tema om kost og sundhed. I dag var det kostmyter som fx at kulhydrater eller fedt er grunden til fedmeepidemien. Igen var det som gruppearbejde. Herefter kunne jeg lige få noget at spise og så havde vi matematik, hvor vi skulle høre om sinusrelationen. I matematik får vi først forklaret emnet og bagefter skal vi ud at lave opgaver.

Matematik er et af de svære fag her under corona. Man skal kunne følge med i hvad læreren siger uden at han er her og man skal nogle gange kigge på det en ekstra gang. I den sidste lektion, engelsk, har vi om gyserfilm og tekster. Engelsk er tit opfriskende, siden vores underviser mener at vi skal have en lille workout i timen. Den er ikke lang, kun 7 min, men det gør noget godt, at lave noget andet end bare skole arbejde på computeren. 

 

 

Tore spiller basketball 

På HTX har eleverne også haft en ”aktiv uge”, hvor de skulle lave forskellige fysiske aktiviteter.

Her spiller Tore basketball derhjemme.

 

 

DAG 2 // PRIVATLIV OG LYDBØGER

Skoledagen startede stille og rolig ud med matematik, hvor den i dag stod på cosinusrelationen. Efter dagens første pause havde vi dansk. Her er vi i gang med at læse bogen ”Brun mands byrde”. Et problem er jo at vi kan jo ikke få udleveret bøger, siden vi ligesom er hjemme, så vi har bogen som lydbog online og skal høre den i stedet for at læse den.

Tredje lektion var fysik.

I sidste uge startede vi på et nyt emne, Energi. Vi gik i gang med nogle opgaver sidste gang som vi skulle arbejde videre med i dag. Dagens sidste modul var Kom IT. Først skulle vi snakke om de lektier som vi havde til i dag og bagefter skulle vi se filmen ”Privatliv til salg”.

 

 

Tore har matematik 

 Tore er her i gang med matematikundervisning på HTX, hjemme ved sig selv.

 

 

DAG 3 // GYSERE OG APPUDVIKLING

Mega afslappet morgen. Vi starter med engelsk og skulle ikke møde op til undervisning, da vi skulle se filmen ”World War Z” da vi har om emnet horror.

Men det bliver ikke ved. I samfundsfag havde vi om ”Molins model” og de politiske niveauer i Danmark. Ifht. at samfundsfags timer nogle gange kan føles lidt lange, så gik den her okay hurtigt. Så videre til teknologi. Vi havde kun et modul, og vi er i gang med at udvikle en app som skal bruge nudging (et kærligt skub) til at hjælpe brugerne med at stoppe en dårlig vane, eller starte en ny god en. Min gruppe har valgt at lave en app der hjælper folk med at motionere. Nu er det jo ikke for at trutte mit ejet horn, men vores ide er helt fantastisk!

 

I dagens time skulle vi læse en artikel og skrive noter om den. Min gruppe blev hurtigt færdig med den, så resten af tiden snakkede vi bare om lidt af hvert. Sidst på dagen skulle vi teste programmet for de brobyggere der kommer og for online brobygning. Det var sjovt nok, men når det kom til spørgsmålene, blev det lidt mærkeligt. De var mega lette, da vi jo går på skolen og kender til de spørgsmål de stiller os.

 

 

Sådan ender indblikket i Tores hverdag.

Vil du også udvikle apps, se gyserfilm, lave workouts og meget mere?

Så find mere information om Tradium HTX her: https://tradium.dk/gymnasiale-uddannelser/tradium-teknisk-gymnasium/

 

 

Chefgruppen
Rektor
M  2082 7027    T  8710 0426    E  mp@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
Kommunikation- og marketing
Videojournalist
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig