Søg på tradium.dk

Nyheder

Den gode start på studielivet

 
 

16. januar 2024

En god start på uddannelsen er vigtig.

Hvis din dag starter dårligt, så kan det ofte smitte af på resten af dagen. Sådan er det også med uddannelse. Er opstarten ikke optimal, kan det have en negativ effekt på resten af skoletiden. Derfor er der på tværs af Tradiums uddannelser et stort fokus på, at nye elever bliver godt modtaget og føler sig trygge på deres nye studiested.

 

Sammenhold gennem opgaveløsning

Når unge vælger at tage en erhvervsuddannelse direkte eller kort efter afslutningen på grundskolen, starter de på Tradiums Grundforløb 1 (GF1). I løbet af det halve år på grundforløbet, vælger eleverne hvilket konkret fag, de vil specialisere sig i. Her er det specielt vigtigt, at de får en god introduktion, da hverdagen ofte adskiller sig fra det, de har været vant til ude i grundskolerne.

- På GF1 skal eleverne blive klar til arbejdsmarkedet. Men mest af alt, så skal de jo vælge, hvad det er for et fag, de skal dygtiggøre sig yderligere indenfor. Derfor danner ”Grand Prix” rammen omkring vores grundforløb, så eleverne kan få mulighed for at finde talenter ”inde fra”, som de ikke har haft i spil før, fortæller Lykke Kristensen, der er uddannelsesleder på Tradium GF1 Teknisk, HKR samt GF Plus.

Grand Prix’et, som Lykke omtaler, er kulminationen på et længere forløb, hvor eleverne på GF1 har bygget deres egne køretøjer, som skal køre længst muligt på literen (og i fremtiden, på strøm), men hvor eleverne også har afholdt modeshows, lavet mad til dagen og bygget en by i miniudgave, som deres forældre og andre kan vandre gennem. Alt sammen med det formål, at eleverne bliver klogere på deres ønsker til fremtidig uddannelse – men også lærer at samarbejde med andre.

- Grand Prix’et giver eleverne en følelse af, ikke kun at være sig selv i det her, men være en del af noget, der er meget større. Her kommer de også til at tale med hinanden på tværs, uanset om de drømmer om at blive frisører eller tømrer. For de elever, der installerer stikontakter i en bod, er jo nødt til at tale med de elever, der laver mad, om hvor den skal installeres henne, siger Lykke videre.

Netop dette fællesskab er vigtigt ikke blot for deres videre uddannelse, men også for, at eleverne kan fungere på arbejdsmarkedet efterfølgende. Noget der bliver aktuelt allerede et halvt år efter, når de har gennemført Grundforløb 2 og skal ud til deres lærepladser.

 

 

Som en del af studiestarten på Tradium GF1, bygger eleverne en ”by” fra grunden.

En afklarende start

På Tradiums gymnasiale uddannelser, Handelsgymnasiet (HHX) og det tekniske gymnasium (HTX), er der som på alle gymnasiale uddannelser også et grundforløb. Her er det tre måneder, som skal hjælpe eleverne med at blive afklarede på, hvilken studieretning de vil følge resten af gymnasietiden.

- Jeg har længe været interesseret i samfundsfag og business samt været meget ude at rejse. Derfor havde jeg også en klar ide om, at jeg ville på HHX. Jeg var til Åbent Hus her og blev klogere på de forskellige studieretninger. Under grundforløbet blev jeg så sikker på, at jeg skulle følge studielinjen, Global Studies, siger Kathrine Rehling Skammelsen, der går i 1.gs på Tradium HHX.

Kathrine var glad for introtiden på HHX samt grundforløbet, fordi hun mødte en masse nye mennesker. Men hun er dog også meget glad for at komme ud i hendes studieretningsklasse, hvor de også er færre elever og derfor allerede har fået et godt sammenhold. 

- Altså jeg synes, det har været rigtigt rart at møde nye mennesker. Vi har jo valgt at gå på HHX af nogle af de samme grunde, så vi har meget tilfælles med hinanden. Det har bare været så hyggeligt, fortæller Kathrine.

 

Fakta om studiestart på Tradium

  • På Tradiums gymnasiale uddannelser er der studiestarter efter sommerferien. Her går man på grundforløb de første tre måneder og vælger derefter studieretning.
  • På erhvervsuddannelserne ved Tradium, EUD og EUX, er der forskellige måder at starte på. Kommer man direkte fra grundskolen, vil man skulle starte på GF1. Alternativt vil man skulle starte på GF2, afhængigt af ens faglige baggrund.
  • Netop baggrunden på den studerende har stor betydning for både studiestart og længden af erhvervsuddannelserne. Her anbefales det at tale med en studievejleder, for at høre mere om ens specifikke muligheder.
  • Kom selv og oplev, hvordan det er at gå på HHX, HTX og EUX til Åbent Hus d. 18. januar 2023 kl. 16 - 18.

 

Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig