Søg på tradium.dk

Nyheder

DS Stålkonstruktion nomineret til Årets Læreplads

 
 

03. oktober 2024

Her kan lærlinge udvikle sig

Hos DS Stålkonstruktion kan lærlinge udvikle sig både socialt og fagligt gennem en gennemtænkt og struktureret læringsproces, hvor fællesskabet vægtes højt. Det er nogle af grundene til, at et enigt dommerpanel på erhvervsskolen Tradium i Randers har valgt virksomheden som skolens kandidat til Årets Læreplads 2024.

 

Benjamin Hesselberg Mikkelsen, der er smedelærling hos DS Stålkonstruktion, er så begejstret for sin læreplads, at han har indstillet virksomheden til titlen som Årets Læreplads. 

- Jeg synes virkelig, at de har gjort noget godt. De har været proaktive, og fx ansat en lærlingekoordinator, der har skabt noget struktur for os. Som lærlinge kommer vi nu rundt og ser alle aspekter af stålproduktionen. Så man kan virkelig mærke, at virksomheden har lyst til at have lærlinge, fortæller Benjamin, der især er glad for, at han kan prøve at svejse på mange forskellige måder.

 

Årets lokale læreplads

Det er et enigt dommerpanel fra Tradium, der har kåret DS Stålkonstruktion til skolens kandidat til Årets læreplads blandt indstillingerne fra skolens elever. I udvælgelsen lagde dommerpanelet vægt på virksomhedens fokus på lærlingenes både faglige og sociale udvikling, og den struktur virksomheden har skabt for lærlingenes uddannelsesforløb med ansættelse af en lærlingekoordinator, Nuun Ebert Nielsen.

- Vi er utroligt stolte og glade over at blive indstillet. For år tilbage havde vi gennem længere tid snakket om, hvordan vi kunne tiltrække flere lærlinge. Derfor besluttede vi at ansætte Nuun og have mere fokus på at skabe en god læreplads. Det er tydeligt, at der er sket en stor udvikling, så jeg vil med det samme give rosen videre til Nuun og sige, at hun har gjort et kæmpe stykke arbejde. Det er vi meget rørte over og glade for, fortalte administrerende direktør, Morten Kaad, i en tale umiddelbart efter, at virksomheden havde fået overrakt blomster og diplom.

Et af tiltagene hos DS Stålkonstruktion er nye faciliteter for kvindelige lærlinge, herunder et moderne omklædningsrum – og så er der et stort fokus på elevernes udvikling og trivsel.

- Jeg følger dem fra start til slut, og vi kender hinanden. Det gør meget, at det er en uformel tone, jeg har med eleverne, og vi kan tale om, hvordan de kan få det bedste ud af deres uddannelse hos os. Jeg ser dem ikke kun som lærlinge, jeg ser personen, der står foran mig, fortæller Nuun selv.

 

En uddannelse med internationalt perspektiv

Som Benjamin forklarer, så lægger DS Stålkonstruktion vægt på at give deres lærlinge et bredt indblik i virksomheden. Lærlingene får mulighed for at følge stålet gennem produktionen i alle virksomhedens afdelinger og søsterselskaber.

Derudover har de mulighed for at blive udstationeret i Tyskland hos GOLDBECK, der ejer DS Stålkonstruktion, hvor de får indsigt i svejseteknikker og arbejdskulturen der – en mulighed Benjamin også gør brug af.

- Jeg synes, det er mega fedt, at jeg kan komme ud at rejse. Det er godt, at den mulighed er kommet, for jeg har tit tænkt på, at jeg gerne vil ud og opleve verden. Så i næste måned rejser jeg til Tyskland og skal arbejde der i fem uger, siger Benjamin, der blev forelsket i smedefaget, da han gik på Grundforløb 1.

Med udnævnelsen går DS Stålkonstruktion nu videre til den landsdækkende konkurrence om at blive Årets Læreplads, der kåres ved et event i København d. 5. november.

 

På billede ses fra venstre mod højre: Lars Bagger Hansen, Søren Sørensen, Lars Michael Madsen, Benjamin Hesselberg Mikkelsen, Nuun Ebert Nielsen, Morten Kaad og Claus Barnewitz. Foto: DS Stålkonstruktion · Fotograf: Annemarie Baumann

 

 

Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig