Søg på tradium.dk

Nyheder

Elias fokuserer på den grønne omstilling

 
 

03. maj 2022

Elias valgte en uddannelse, der havde en klimabevidst mulighed.

På Tradium Handelsgymnasiet (HHX) skal eleverne vælge mellem mange spændende studieretninger, når de starter deres rejse mod studenterhuen. Den nyeste af disse retninger er People, Planet, Profit – også kaldet PPP, hvor eleverne skal arbejde med vækst og bæredygtighed i en virksomhedsoptik.

- For mig er der ikke et alternativ til, at vækst skal være bæredygtigt. Så jeg følte, at jeg kunne få et forspring inden for netop bæredygtig vækst ved at starte på den her studieretning, fortæller Elias Holm Enemark, der startede på PPP i efteråret 2021.

Elias finder profitdelen af studieretningen meget spændende, men synes også people- og planet-fokusset er vigtigt. Det er noget, han også håber at kunne arbejde med efter HHX, hvor han overvejer at læse erhvervsøkonomi (HA) med et grønt fokus på universitetet.

 

Grøn omstilling på tværs af fag

Selvom studieretningen PPP har fokus på virksomhedsdrift og den økonomiske del af den grønne omstilling, er grøn omstilling også omdrejningspunktet for andre af gymnasiefagene, som eleverne skal have på uddannelsen.

- I samfundsfag har vi eksempelvis lige haft fokus på FN’s verdensmål. Vi talte blandt andet om verdensmål nummer 12, der handler om ansvarligt forbrug og produktion. Så har vi arbejdet med, hvordan man genanvender plastaffald, uden at det kommer til at ligge til deponi i store bunker rundt omkring i verden, siger Elias, der fremhæver affaldssortering som en lavpraktisk løsning på et stort problem.

Linjen har også plads til studieture, hvor eleverne skal ud at se verden og samtidig arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling og dets sammenhæng med både kultur og miljø.

- På de andre linjer tager de også spændende steder hen som Spanien, England og sådan noget. Men vi skal til Grønland, og det tænker jeg bare er en oplevelse, man ikke lige får igen, så det synes jeg er megafedt, siger Elias. På turen får eleverne mulighed for at se indlandsisen og de udfordringer, der er i dette miljø i forhold til arbejdet med bæredygtighed. Samtidig får de også viden om rigsfællesskabet og mulighed for at besøge skoler og virksomheder.

 

Til vidensdag med de helt store virksomheder

Elias får også rig mulighed for at blive klogere på sammenspillet mellem profit og den grønne omstilling, når han i starten af maj skal til eventet ”Bæredygtig Business” i Holstebro. Her skal han sammen med elever fra andre uddannelser deltage i en temadag omkring forretningsudvikling i et grønt perspektiv, noget der er blevet muligt via midler fra Region Midtjyllands uddannelsespulje.

- Vi skal have en fælles elevdag sammen med elever fra andre skolers grønne linjer. Der er lavet et superspændende program, hvor der blandt andet kommer repræsentanter fra Bestseller og Færch Plast samt andre firmaer. Så det er altså nogle kæmpestore danske virksomheder, eleverne får lov at møde, forklarer Nicolaj Pedersen, der er adjunkt på HHX og underviser på People, Planet, Profit.

 

 

 

Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig