Søg på tradium.dk

Nyheder

En ny retning

 
 

25. januar 2024

Efter 21 år som social- og sundhedsassistent skiftede Maria karriere.

Maria havde arbejdet som social- og sundhedsassistent i 21 år. Her mødte hun ofte dygtige fodterapeuter og fodplejere, som inspirerede hende til at ændre retning.

- Efter mange år tænkte jeg, at jeg skulle noget andet i mit arbejdsliv. Jeg undersøgte forskellige uddannelser, men kom i tanke om fodplejerne og fodterapeuterne, som jeg ofte havde et tæt samarbejde med. Det var meget berigende at se, hvordan de kunne gøre en forskel for borgerne, og det inspirerede mig til at gå den vej, fortæller Maria, da også ville kunne bruge hendes tidligere erfaring i den nye karriere.

Til at starte med valgte hun at fortsætte arbejdet som social- og sundhedsassistent og læse til fodplejer ved siden af. Men undervejs fandt hun ud af, at hun skulle ændre kursen en smule.

- Jeg endte med at vælge fodplejeruddannelsen af praktiske årsager. Men allerede efter få måneder fandt jeg dog ud af, at det var statsautoriseret fodterapeut, jeg reelt skulle være. Jeg havde tit mange spørgsmål og ville gerne gå dybere ned i teorien, så jeg kunne mærke, at fodterapeutuddannelsen var det rigtige for mig, da den netop er mere dybdegående. Især på andet og tredje modul begynder man at kunne se en sammenhæng mellem det hele, siger Maria.

Hun føler nu, at hun har fundet sin rette hylde og er også glad for studiemiljøet. Både klassekammeraterne og underviserne føler hun også er meget engagerede og inspirerende.

- Jeg er glad for den måde, lærerne er på. Man mærker, at de gerne vil lære fra sig og vil gøre alt for, at vi får den viden, vi skal have, så de er sikre på, at vi er ordentlig klædt på til at komme ud og arbejde med faget. Derudover er det en mindre skole, og det gør noget for sammenholdet, fortæller Maria.

 

 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig