Søg på tradium.dk

Nyheder

En oplevelse for livet til VM i Paris

 
 

09. september 2022

Otte frisørelever fra Tradium deltager til VM

På Tradiums frisøruddannelse er der tradition for at stille op til konkurrencer. Det giver nemlig eleverne en masse læring, som de kan bruge i deres daglige arbejde.

- Det er selvfølgelig fedt hvis man vinder. Men det er også en stor oplevelse, selvom man måske ikke vinder. For det at være til en konkurrence som VM, det gør at man får erfaring med at arbejde under pres. Så de elever der er med her, de gør det som regel også godt til deres svendeprøve, siger Tina Bak Christiansen, der er underviser på Tradiums frisøruddannelse og en del af underviserteamet, der følger konkurrencedeltagerne.

Fordi konkurrencerne betyder meget, er det også et erfarent hold frisører der stiller til start fra Tradium og Randers, når hele otte nuværende og tidligere elever, skal dyste om at vinde VM for frisører i Paris. Et hold der udgør en stor del af de danske frisører, der er med til VM. For udover de otte, som også er de eneste østjyder der stiller op, stiller kun tre andre danskere op.

 

Et VM der fylder i hverdagen

Deltagelse i konkurrencer er en stor del af frisørfaget. Men det er også stadigt noget mange elever bruger deres fritid på. Blandt andet træner eleverne op til VM ved at lave de frisurer, de konkurrerer i, mindst en gang om dagen.

- De træner ved at gøre det hele igen og igen og sætter hår op på tid. Det er nogle bestemte ting de skal lave, så de skal have så meget rutine som muligt, inden de skal dyste til VM, fortæller Tina.

Eleverne skal også konkurrere mod deltagere fra lande, hvor frisørerne i nogle tilfælde har fået løn, for kun at træne til konkurrencen. Sådan er det ikke helt i Danmark, men der er stadig opbakning at hente, blandt frisørernes arbejdsgivere.

- Det er meget arbejde, men min læreplads synes det er mega sejt og bakker op om at vi deltager i de her konkurrencer. Det er især Poul, der synes det virkelig er fedt, at jeg går op i det, siger Veronika Belousova, der er frisørelev ved Poul M i Randers Storcenter.

 

Deltagere med konkurrenceerfaring

Veronika er den eneste der deltager i herresektionen til VM, mens resten af østjyderne deltager i Ladys section, hvor temaer som galla, bridalog fashion fylder konkurrenceprogrammet. Dog har Veronica også erfaring med at lave meget forskelligt hår og har også tidligere deltaget i konkurrencer, herunder DM i Skills i 2022 samt Randersmesterskabet.

- Det er sjovt at være afsted til konkurrencer, fordi man kan se hvad de andre kan og blive inspireret af det. Men det er også fedt at vise, hvad man selv kan og hvad man brænder for – og så får man også lov at lave nogle frisurer, som vi ikke laver til hverdag. Det er bare fedt, fortæller Veronica.

For både Veronika og resten af holdet er håbene store – og en podieplads ses også som værende inden for rækkevidde, i flere af konkurrencerne.

- Vi har et meget dygtigt hold med, så jeg ønsker selvfølgelig det går godt. Nogle af dem har prøvet at konkurrere mange gange og andre lidt mindre. Men jeg håber på vi får en placering i top 5 som hold – og måske også en individuel placering i top 5. Uanset hvad, så får eleverne en oplevelse for livet, siger Tina.

 

På Tradiums hold deltager:

I disciplinen Fashion day style og fashion evening style:

  • Sara Høgh
  • Laura Bjerre Larsen
  • Helena Elstrup Laursen

I disciplinen Fashion galla og bridal:

  • Camilla Bonde
  • Anne Sofie Hansen
  • Lotte Christensen
  • Tenna Bloch Petersen

I disciplinen Gents: Fashion pro cut / Fashion cut

  • Veronika Belousova

 

Frisøruddannelsen
Uddannelsesleder - Frisør, Læse- og Vejledningscenter og SPS
M  4188 0089    E  lbw@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig