Søg på tradium.dk

Nyheder

Fodterapeutskolens forskning anerkendt

 
 

06. september 2016

Cristina Ioana Vinescu (th) og Finn Christian Simonsen deltog i præsentationen på den prestigefyldte internationale konference omkring ”Pressure Distribution Measurement”, Expert Scientific Meeting 2016 i Portugal. Foto: Tradium


Som værdig afslutning på Tradium Fodterapeutskolens aktive samarbejde i et forskningsprojekt i efteråret 2015 med Aalborg Universitet, AAU, blev projektet udvalgt til fremlæggelse på den prestigefyldte internationale konference omkring ”Pressure Distribution Measurement”, Expert Scientific Meeting 2016. Konferencen løber af stablen hver andet år og blev denne gang holdt i Portugal.


Kandidatstuderende Cristina Ioanna Vinescu, AAU, har gennem efteråret 2015 sammen med fodterapeut Mehrshad Raouf, koordinator Karin Seeberg, inspektør Lone Egstrup og bandagist Finn Christian Simonsen, alle fra Tradium Fodterapeutskolen, arbejdet med Fodterapeutskolens patienter for at få klarlagt den konkrete effekt af en bestemt fodindlægstype, der indgår i undervisningen på Fodterapeutskolen.

– Forskningsresultatet påviste, at indlægstypen virker, som Tradium Fodterapeutskolen længe har fået bekræftet erfaringsmæssigt – og nu også, som de første i Skandinavien, kan dokumentere videnskabeligt, oplyser bandagist Finn Christian Simonsen, Tradium Fodterapeutskolen.

Cristina Ioana Vinescu og Finn Christian Simonsen var under ledelse af Professor Uwe G. Kersting, AAU, forfattere på projektet, og alle tre deltog i præsentationen i Portugal.

Første skridt
Forskningsprojektet er første skridt i en række af kommende forskningsprojekter i samarbejdet med AAU, hvor Fodterapeutskolen udvikler evidens omkring skolens undervisning og metoder omkring fodindlæg og silicone-ortoser, der anvendes til patienters fødder.

– Evidens på disse områder, altså bevisførelse for tilsigtet virkning, er et udbredt krav til sundhedssektoren – og derfor naturligvis også til den danske fodterapi, siger inspektør Lone Egstrup, Tradium Fodterapeutskolen.

Resultatet af dette første forskningsprojekt bliver også præsenteret på fagdagene hos Landsforeningen af Statsautoriserede Fodterapeuter, hvor det har skabt stor interesse.

Læs mere om konferencen på www.esm2016.de

Yderligere oplysninger
Bandagist Finn Christian Simonsen, Tradium Fodterapeutskolen
Telefon 21 43 35 34
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig