Søg på tradium.dk

Nyheder

Fra kørelærer til kontorblæksprutte

 
 

09. november 2020

Anne sørger nye udfordringer som kontorelev.

Har du taget en studentereksamen, eksempelvis på STX eller HTX, så kan du tage et EUS-forløb og blive hurtigere klar til erhvervslivet.

Koncentrationen var høj på Minervavej i Randers, da et nyt hold EUS-elever var til eksamen forleden. Fælles for eleverne var, at de på et tidspunkt har taget en studentereksamen og derfor kan blive klar til at gå i lære som eksempelvis kontor- eller detailelev på blot 5 uger.

-Jeg tog en HF-studentereksamen og har derefter arbejdet som kørelærer i mange år, men fandt så ud af, at der skulle ske noget andet – og så vender man det jo med venner og familie, hvor mulighederne drøftes frem og tilbage. Her sagde min mand så, at jeg nok ville være en fabelagtig kontorblæksprutte. Det kunne han jo havde ret i og efter at have undersøgt hvordan man blev uddannet til det, så startede jeg på EUS-forløbet, forklarer Anne Jagd Kokholm, der specifikt valgte at starte på kontoruddannelsen med speciale i administration.

 

Et online studie med fysiske muligheder

Forløbet på EUS (Erhvervsuddannelse for studenter) er designet som et online forløb, hvor eleverne kan deltage i undervisningen hjemme i deres stuer. Men der er dog også et tilbud om at mødes i fysiske rammer.

-Selv om EUS er et online-forløb, har du også mulighed for at være på skolen. Vi stiller et undervisningslokale til rådighed under hele forløbet, hvor man kan arbejde med sine opgaver, og hvor eleverne kan spare med hinanden. To dage om ugen er der også faglærere til stede, som man kan hente inspiration hos og få hjælp af, fortæller Inge Marie Østergaard, der er uddannelsesvejleder på Tradium.

 

 

På EUS kan man både ses fysisk eller mødes online.

 

 

Anne har netop været meget glad for muligheden for at være fysisk til stede på skolen, samtidigt med, at det virtuelle også har fungeret godt. Især når det er længe siden man sidst har gået i skole, så er det rart at mødes fysisk og diskutere noget af stoffet.

-Altså jeg er jo 34 år og det mange år siden jeg har læst sidst, så jeg startede ud med at spørge om der var andre, der ville mødes ude på skolen. Det var der heldigvis og vi har haft en gruppe som har fungeret rigtigt godt og hvor vi har været gode til at bruge hinanden, fortæller Anne.

Erfaringerne har da også indikeret, at mange studerende er glade for muligheden for det fysiske samarbejde som supplement til arbejdet i den virtuelle verden.

-Det har vist sig, at eleverne trives med at være på skolen, og at de får meget ud af at samarbejde med hinanden. Nogle vælger at være på skolen visse dage, mens nogle primært foretrækker at arbejde hjemmefra. Har de brug for at drøfte en konkret problemstilling, kan de kontakte en faglærer virtuelt på Teams. På den måde sikrer vi en hurtig og præcis tilbagemelding til alle vores elever, uanset om de arbejder hjemmefra eller på skolen, forklarer Inge Marie.

 

Har fået læreplads ved Grundfos

Formålet med at tage de 5 ugers uddannelse er ultimativt at komme et skridt nærmere drømmejobbet. Her har eleverne støttet hinanden og er kommet med gode råd, selvom de nogle gange har konkurreret som de samme praktikpladser.

Langt de fleste har da også fået en læreplads, hvilket også gør sig gældende for Anne.

-Jeg har været så vanvittig heldig at få en elevplads ved Grundfos, i det der hedder ”Building Services”, hvor de blandt andet arbejder med hvordan større og mindre byggerier kan udlede mindre Co2, afslutter Anne, der netop er begyndt på praktikpladsen her til november.

 

Om EUS

En erhvervsuddannelse består normalt af et grundforløb på 20-40 uger. Men har man en studentereksamen, så kan dette reduceres til 5 uger. EUS er altså et kort og målrettet forløb for dig, der gerne vil have en business-uddannelse.

Når de 5 uger er overstået, kan man starte på det 2-årige hovedforløb på en af følgende uddannelser:

  • Detailhandelsuddannelsen
  • Eventkoordinator
  • Handelsuddannelsen
  • Kontoruddannelsen

Du kan læse mere om uddannelsen her: https://tradium.dk/erhvervsuddannelser/kontor-handel-og-forretningsservice/eus/

 

 

Vejledningscentret
Uddannelsesvejleder
M  2122 0525    T  8710 0427    E  imo@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig