Søg på tradium.dk

Nyheder

Fra produktionschef til prisvindende faglærer

 
 

19. juni 2020

Jørgen giver ledige troen på sig selv - og har nu fået en pris for det

Jørgen Rousing Jørgensen underviser på uddannelsen til Industrioperatør. Her giver han ledige troen på, at de kan gøre en forskel – et arbejde han netop har modtaget en af Politikens Undervisningspriser for.

I Tradiums lokaler på Minervavej i Randers finder du en helt særlig gruppe elever, som kommer med vidt forskellige baggrunde. Nogle har arbejdet på kontor, andre med salg eller som social- og sundhedsassistent. Fælles for dem alle er, at de har været væk fra arbejdsmarkedet i længere tid, men nu er ved at tage uddannelsen som Industrioperatør.

 -Det er et forløb, vi gennem de sidste 2 år har lavet med jobcentrene i Mariagerfjord og Randers. Her har centrene udvalgt personer, som de gør en ekstra indsats for at få i arbejde. Derfor skal de også møde den bedst mulige undervisning, forklarer Jørgen Rousing Jørgensen, der underviser på uddannelsen.

 Et andet fællestræk imellem eleverne er, at de alle er glade for den forståelse og styrke som Jørgen har givet dem. Faktisk er de så glade for hans undervisning, at de indstillede ham til Politikens Undervisningspris – en nominering som nu har skaffet ham en særpris i kategorien for undervisere på erhvervsskolerne.

 Men faktisk var Jørgen på vej til at sige pænt nej tak, da han første gang blev ringet op af Politiken. Umiddelbart troede han nemlig, det var en sælger, han havde fået fat på.

 -Min kone sagde, der var en fra Politiken, der ville tale med mig i telefonen. Der ramte de mig nok på en god dag, for jeg kan godt fortælle lidt hurtigt, at jeg ikke vil købe noget. Men journalisten fik forklaret mig hvad det drejede sig om, og det tog nu lidt fusen på mig, at jeg var blevet indstillet til det her, fortæller Jørgen.

 Heldigvis fik Politikens medarbejder hurtigt forklaret, hvorfor hun ringede, og Jørgen kan nu med stolthed se frem til at modtage prisen ved en ceremoni i København til august.

 

Undervisning til virkeligheden

For dem, det hele drejer sig om, så er det slet ikke så underligt, at Jørgen skal have prisen. For det er ikke en magisk undervisningsmetode eller specifikke teknikker, som gør, de er glade for at have ham som lærer. Nej, det er mere simpelt end det.

 -Det jeg starter med, er at rulle en platform ud, hvor alle eleverne føler, de er i et rum, hvor nogen vil lytte på dem. Jeg skal skabe tillid, så jeg sammen med den enkelte elev kan finde dennes styrker og svagheder. Så kan de arbejde med det og komme videre i job, forklarer Jørgen.

 Disse tanker bakkes også op af Aleksandra Wojciechowska, der er i lære som industrioperatør og også har stor respekt for Jørgens tilgang til undervisningen.

 -Når Jørgen snakker og fortæller om faget, så husker du det, og man tænker hele tiden på det, han har sagt. Han har også mange gode historier, og de hjælper til, at man husker det, vi skal lære. Samtidigt er han bare god til at finde ud af, hvad vores evner er og så sige, vi bare skal gå videre med det, forklarer Aleksandra, der føler Jørgens undervisning har givet hende et stort selvtillidsboost.

 For Aleksandra har det at gå på uddannelsen medført store positive forandringer. Hun kommer fra Polen og har tidligere arbejdet som rengøringsassistent, men har nu fået en læreplads ved Jan Import i Hadsund, hvor hun virkelig føler, hun kan bruge sine kompetencer.

  

Faglærer med mange års erfaring

Jørgen har tidligere været produktionschef i en større virksomhed og har derfor en solid erfaring at basere sin undervisning på. Han har overordnet altid arbejdet med at hjælpe mennesker mod succesoplevelser.

 -Da jeg blev produktionschef, sendte jeg mine egne folk på uddannelsen som industrioperatører. Derfor lå det lige for, da jeg kom op mod mit seniorliv, at jeg da skulle undervise på det studie. Så jeg sagde, at hvis chancen kom, for at jeg kunne undervise, så ville jeg gerne videregive mine erfaringer til andre, så de kan gøre en forskel ude i virksomhederne, fortæller han.

 Når Jørgen ikke lærer fra sig og er med til at forme fremtidens industrioperatører, så bor han med sin kone Majbritt i Mellerup helt ude ved Randers fjord. Sammen har de en søn, som også har valgt erhvervsfagene til.

 -Min voksne knægt valgte at blive lastbilmekaniker. Han er nok lidt påvirket af mine holdninger og synspunkter, griner Jørgen.

  

En af mange ildsjæle

For Jørgen er det selvfølgelig en stor anerkendelse at modtage undervisningsprisen. Men samtidigt håber han, at prisen kan hjælpe med at skabe fokus omkring selve forløbet for ledige og den værdi, det kan skabe ikke blot for kursisterne men også for virksomhederne.

 -Det, uddannelsen sigter mod, er at skabe medarbejdere, der kan være med til at optimere en virksomhed og gøre den omstillingsparat, forklarer Jørgen. Han fortæller også, at han ikke kan opnå de imponerende resultater alene. Han er en af mange dedikerede involverede, som i fællesskab med eleverne sørger for, at de kommer dertil i livet, hvor de gerne vil være.

 

Industrioperatør
Lærer
M  2170 2932    E  jro@tradium.dk
A  Minervavej 57, 8960 Randers SØ
Kommunikation- og marketing
Videojournalist
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig