Søg på tradium.dk

Nyheder

Faglig stolthed og aktive elever på EUD

 
 

01. juli 2019

Randers-skoler i spidsen i projekt på erhvervsskolerne.

Tradium og Randers Social- og Sundhedsskole er modelskoler i et nyt landsdækkende projekt, der skal udvikle nye undervisningsforløb og få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

Erhvervsskolerne Tradium og Randers Social- og Sundhedsskole er, sammen med tre andre erhvervsskoler, modelskoler i det nye landsdækkende projekt 'Faglig stolthed og aktive elever i erhvervsuddannelserne'. Projektet skal få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse samt øge den faglige stolhed hos erhvervsskoleeleverne.

'Modelskolerne er erhvervsskoler, som allerede er langt fremme i forhold til at arbejde med at skabe et attraktivt uddannelsesmiljø, og som kan være til inspiration for andre erhvervsskoler. Vi er rigtig stolte over, at Tradium er udvalgt til projektet og forventer også selv at få et stort udbytte af at deltage,' påpeger uddannelseschef Michael Nedergaard Jacobsen fra Tradium.

På Randers Social- og Sundhedsskole fremhæver udviklingschef René Dybdal, at skolen glæder sig til at være med til at skabe ny viden om, hvordan undervisningen på erhvervsskolerne kan forbedres for fremover at være så inspirerende for eleverne og samfundsrelevant som muligt.

Ud over Tradium, der har erhvervsuddannelser i Randers, Hobro og Kolind, og Randers Social- og Sundhedsskole med erhvervsuddannelser i Randers og Grenå, er erhvervsskolerne Mercantec i Viborg, Rybners i Esbjerg og sjællandske ZBC udvalgt som modelskoler.

Arbejdsmarkedet mangler 70.000 faglærte

Ifølge prognoser vil der mangle 70.000 faglærte i Danmark i 2025. Derfor skal VIA, DEG og de involverede erhvervsskoler nu i samarbejde udvikle og afprøve nye undervisningsforløb, der har som mål at være ekstra spændende for erhvervsskoleelever.

'Intentionen er at styrke erhvervsskoleelevernes faglige erhvervsskoleelevernes faglige stolthed gennem undervisningsforløb, hvor de er aktive, fordyber sig fagligt, bliver udfordret og er med til at udvikle deres fag. Og læreprocesserne skal give eleverne gode muligheder for at bruge it, innovere, producere og skabe. Det vil samlet set hjælpe til at motivere og fastholde eleverne på erhvervsskolerne,' påpeger lektor og projektleder, Jeppe Egendal fra VIA University College i Aarhus.

Et super relevant projekt

Direktør Lars Kunov fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG) understreger, at projektet er toprelevant for både erhvervsskolerne, -lærerne og de danske virksomheder.

'Det er vigtigt, at eleverne på erhvervsuddannelserne kommer til at opleve faglig stolthed og bliver gode til at fordybe sig. Og det er vigtigt, at vi får uddannet flere faglærte til fremtidens arbejdsmarked. Derfor er det her et projekt, der er behov for,' pointerer Lars Kunov.

I alt 600 erhvervsskoleelever og -lærere er med i projektet. Og projektleder Jeppe Egendal fra VIA University College understreger, at netop eleverne hele tiden vil være i centrum:

'Eleverne på de involverede erhvervsskoler vil løbende blive interviewet om, hvordan de oplever de nyudviklede undervisningsforløb, så vi sikrer, at undervisningen virker, som den skal,' forklarer Jeppe Egendal.

Vigtigt med godt studiemiljø og høj prestige

Hos Nordea-fonden fortæller administrerende direktør Henrik Lehmann Andersen, at fonden støtter projektet for at styrke kendskabet til og prestigen af erhvervsuddannelserne.

'I Nordea-fonden ser vi det som vigtigt at bakke op om et projekt, der vil forbedre studiemiljøet, øge fagligheden og fremme den faglige stolthed blandt eleverne på de danske erhvervsskoler,' fremhæver Henrik Lehmann Andersen.

 

Fakta

  • Projektet 'Faglig stolthed og aktive elever i erhvervsuddannelserne' løber over de næste halvandet år.
  • Projektet er støttet med 2,6 millioner kr. i støtte fra Nordea-fonden.
  • Det er VIA University College, der er projektleder og kører projektet i et tæt samarbejde med organisationen Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG).
  • Ud over de fem modelskoler vil der også indgå 10 såkaldte spredningsskoler.
  • I alt kommer projektet til at involvere ca. 600 erhvervsskoleelever og -lærere på 15 erhvervsskoler med uddannelser til eksempelvis murer, tømrer, smed, mekaniker, maler, kok, frisør samt erhvervsuddannelserne på kontor- og butiksområdet.

Yderligere oplysninger

Udvidet direktion
Uddannelses- og udviklingschef
M  4188 0082    T  8711 3507    E  mnj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig