Søg på tradium.dk

Nyheder

Grüss Gott

 
 

28. januar 2019

Studietur gav træning i både tysk, erhvervsøkonomi og skiløb

 

Foto: Simone Naur Moth og Line Schack Nielsen fra HHX på Tradium Mariagerfjord har sendt en rejseberetning hjem fra Østrig, hvor de både trænede tysk og oplevelsesøkonomi. En tur på ski blev det også til.

Hvordan træner man bedst både tysk og oplevelsesøkonomi? Tag til Østrig og vær i praktik. Sådan var opskriften for eleverne fra HHX på Tradium Mariagerfjord, der har været to uger i Østrig, hvor de både har lært om kulturen i virksomhederne og selv været i praktik.

Det er ikke kun i Danmark, der er hvidt udenfor. 2.g’s tyskhold fra Tradium Handelsgymnasiet i Mariagerfjord har de sidste to uger været i Mayrhofen i Østrig på studietur med fokus på fagene tysk og afsætning.

 Line Schack Nielsen og Simone Naur Moth 2.a har sendt denne beretning hjem:

Vi har både arbejdet med Østrigs kultur og virksomheder. Den første uge forløb med rundvisninger hos spændende virksomheder og turistattraktioner i lokalområdet, mens anden uge bestod af praktikforløb i forskellige hoteller og restauranter mm. Praktikken var en god mulighed for både at træne sproget og det faglige omkring salg og service i rigtige virksomheder.

I den første uge besøgte vi bl.a. turismeskolen i Zell am Ziller, hvor vi fik et indblik i, hvad det vil sige at være studerende inden for turismebranchen i Østrig. Derudover har vi også været oppe i bjergene, hvor vi havde mulighed for at få en kop varm kakao og nyde udsigten. I forbindelse med dette kørte vi med en skilift op til Geforende Wand, som ligger i 3250 meters højde. På samme tur besøgte vi også Natur Eis Palast, som er en stor og imponerende gletsjerspalte.

 Vi besøgte også Innsbruck, som er en af de større byer i Tyrol. Her så vi Bergisel skihop arena, som er blevet brugt i forbindelse med OL. I selve byen oplevede vi Innsbrucks Altstadt, som er den gamle bydel og ”Det gyldne tag”. Herefter fik vi tid til at gå rundt i byen på egen hånd, hvor nogle var inde og kigge på butikker, mens andre tog på restaurant.

Vi er blevet overrasket over, at østrigerne i høj grad holder fast på gamle traditioner. Vi besøgte Trachtenwelt i Schlitters, hvor man kunne købe Østrigs traditionelle beklædning til mænd og kvinder, Lederhosen og Dirndl, som de bærer med stor stolthed.

 I løbet af de to uger har vi talt en masse tysk særligt på praktikstedet, hvor vi også blev præsenteret for en række nye vendinger som ”Grüss Gott” og ”Servous”.

Overordnet har vi fået et godt indtryk af Østrig. Folk er meget service-mindede, åbne og gode til at tage imod andre mennesker. Derudover er det også et flot land med smukke bjerge og mange muligheder for sportslige aktiviteter, som mange af os tog del i. Det var helt oplagt at stå på ski og med 80 cm sne, var det en stor fornøjelse.

 Det er takket været Erasmus+, at eleverne har mulighed for at rejse ud i verden og opleve andre sprog og kulturer på tæt hold som en del af deres uddannelse.

 

Yderligere oplysninger

,
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig