Søg på tradium.dk

Nyheder

HHX i Mariagerfjord er Danmarksmestre i at løfte eleverne

 
 

11. februar 2019

Stor fokus på trivsel og sammenhold rykker eleverne

Foto: HHX på Tradium Mariagerfjord er Danmarksmestre, når det gælder om at løfte eleverne. Det stærke sammenhold spiller en stor rolle og i fredags blev det dyrket ved en storslået gallafest

På HHX på Tradium Mariagerfjord bliver eleverne løftet signifikant og ligger på en delt førsteplads sammenlignet med alle danske gymnasier. På handelsgymnasiet går man meget op i elevernes trivsel og sammenhold, samtidig med at eleverne kan få talentforløb, ekstra A-niveaufag og studieture til udlandet.

Der er mange gode grund til at mindes sidste års varme sommer. En af dem er de flotte eksamensresultater, afgangsklasserne på HHX havde. Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at HHX løfter eleverne signifikant. Det gælder både målt på eksamenssnit og i fem specifikke fag.

Sammenlignet med resten af landets gymnasier ligger Tradium Mariagerfjord på en delt førsteplads på den såkaldte løfteevne (delt med Deutsches Gymnasium i Aabenraa). Det er en analyse, der viser, hvor gode gymnasierne er til at løfte eleverne fagligt. Dette kan man ikke undersøge blot ved at se på simple karaktergennemsnit, da det i høj grad afhænger af, hvilke elever der optages på hvert gymnasium. Derfor udregnes i stedet en løfteevne, hvor der tages højde for elevernes faglige og sociale baggrund eksempelvis elevernes karakterer i folkeskolen og den familiemæssige baggrund.

Det er naturligvis et resultat, som rektor, Anette Skovlykke Nielsen, er glad for.

- Jeg er rigtig stolt af vores elever og den måde, de har udviklet sig på. Jeg tror, det både skyldes undervisernes evne til at se den enkelte elev og alle de potentialer, de hver især rummer, og at vi arbejder meget med, at alle er en del af stærkt socialt fællesskab. Det giver grobund for et godt læringsmiljø, siger rektor Anette Skovlykke Nielsen

Hun er klar over, at resultatet kan være udtryk for et godt år, hvor tilfældighederne har spillet ind, men hun tror ikke, at det er et tilfælde med de dygtige elever.

- Sidste år havde vores elever landets tredje højeste gennemsnit blandt handelsgymnasierne, så jeg mener ikke, at de gode resultater er en enlig svale, men viser, at vores måde at undervise på virker.

Galla og Superbowl

At gå på HHX handler ikke kun om at sidde med næsen i bøgerne. Hele året rundt er der sociale arrangementer, og forrige fredag var eleverne klædt i prompt og pragt ved den årlige gallafest. I søndags mødte eleverne ind for at se Superbowl sammen.

”Hos os bliver eleverne en del af et spændende og nærværende studiemiljø, hvor de får venner for livet, samtidig med at de udforsker samfundet og verden. Det tror vi på skaber de bedste betingelser for at rykke sig mest muligt under uddannelsen, siger Anette Skovlykke.

Lærer både om det lokale og globale

På HHX på Tradium Mariagerfjord gøres der også meget ud af samarbejdet med erhvervslivet.

Og netop det at være med til at løse virkelige udfordringer er med til at motivere eleverne. Derudover er eleverne på studieture til udlandet hvert år. Et andet tilbud til eleverne på HHX Mariagerfjord er muligheden for at tage seks fag på A-niveau, hvilket en del benytter sig af.

 

Yderligere oplysninger

Chefgruppen
Afdelingschef
M  2554 9900    T  9657 0261    E  ani@tradium.dk
A  Kirketoften 7, 9500 Hobro
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig