Søg på tradium.dk

Nyheder

Festlig translokation på Tradium Handelsgymnasiet

 
 

03. juli 2019

Der var pyntet smukt op, da årets studenter modtog deres eksamensbevis

Demokratiske og støttende studenter til translokation på Tradium Handelsgymnasiet i Randers.

Der var pyntet smukt op i Arena Randers, da årets studenter fra Tradium HHX i Randers, fredag kunne modtage deres eksamensbeviser.

-Det handler for mig om det nære, derfor er min tale om og til jer. I er centrum i dag og verden står stille for at fejre jer, fortalte Dorte Wettergreen Mulvad, rektor på Tradium HHX i Randers, i sin tale til de nybagte studenter, der var til translokation i Arena Randers, som også var pyntet vældigt flot op til lejligheden. Dorte fortalte videre om hvordan årgangen har været kendetegnet af at være meget engagerede, både i hinanden men også i skolens drift og regler.

-Vi husker specielt for jeres årgang, at der har været opbakning i klasserne, når der har været nogle der har haft det svært. Det kan jo ramme os alle sammen og der betyder det meget, at klassekammeraterne kan bakke en op. Jeg husker også jeres årgang, for evnen til at indgå i demokratiske processer. Jeg har aldrig før oplevet et elevråds forretningsudvalg indgå så aktivt i jagten på indflydelse, fortalte Dorte og forklarede videre:

-Jeg er helt sikker på, at jeres engagement har ført til bedre og mere diplomatiske løsninger, end vi selv kunne finde på.

Fra børn til voksne

Elevrådsarbejde og demokratiske processer var dog nok ikke det der lå forrest hos de fleste af dagens dimittender, efter en hel studenteruge med dertilhørende strabadser.

-Selvom der nok er nogen der sidder derude og tænker på hvordan byturen var i går og hvor vi skal hen i aften, så skal I også lige nyde øjeblikket, for i dag er en stor dag og vi er officielt blevet studenter, startede Simon Bæk Kviesgaard Thomsen sin elevtale, som han holdte sammen med Simon Winther, der reflekterede over den enorme udvikling der var sket for de studerende i løbet af de 3 år, de har haft sammen på HHX.

-Når man står og tænker lidt over, hvad der egentlig er sket, så kommer man jo til at tænke på, at det jo egentlig er ret vildt, at de børn der trådte ind på gymnasiets første skoledag, er blevet til de unge voksne, der sidder her med huer på, konstaterede Simon Winther.

Efter taler og derefter reception med lærer og familie, samt huekast udenfor Arena Randers, drog de nybagte studenter ud på tur igennem byen, anført af et veloplagt band. Destinationen for gåturen var traditionen tro Konen med Æggene, som årets første 2 studenter, Daniel Schneider Hougaard og Marie Louise Nielsen, kunne bekranse med blomster og dermed markere, at endnu en årgang nu var blevet studenter på Tradium Handelsgymnasiet i Randers.

Legater

I forbindelse med translokationen, blev der selvfølgelig også uddelt legater og anerkendelser til studenter der har gjort sig bemærket, ikke kun i forhold til at have fået gode karakterer, men også i forhold til at have flyttet sig mest og have være en god klassekammerat.

Legater, diplomer og priser blev givet af følgende virksomheder, organisationer m.v.:

 • Houmedeforeningen
  Gav Houmedeprisen til eleven med årets bedste eksamensresultat.
 • Sparekassen Kronjylland
  Har givet et legat til en elev, der har udmærket sig særligt.
 • Arbejdernes Landsbank
  Gav udviklingsprisen til en elev, der har udviklet sig positivt i gymnasietiden - fagligt og personligt.
 • Innovative Apoteker
  Overrakte årets Innovationspris.
 • Randers Idrætshaller/Arena Randers
  Overrakte ”Sport Leadership” legatet.
 • Danske Bank
  Overrakte et rejselegatet til en elev der skal på praktikophold i udlandet.

For yderligere oplysninger

,
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig