Søg på tradium.dk

Nyheder

Inspiration til fordybelse

 
 

12. september 2023

Efteruddannelse kan lede til mange nye muligheder

Rune Elgaard blev oprindeligt uddannet som elektriker og har siden da taget flere videregående uddannelser. Derfor var det ikke overraskende, at han for et årti siden åbnede sit eget elektrikerfirma, der over de næste år voksede sig stort. Som andre ejerledere var Rune derfor også pludselig ansvarlig for de mange ansatte, han hurtigt fik – et ansvar han så med stor alvor på. Rune valgte derfor at opsøge Tradiums Retail & Management afdeling samt Erhvervsakademi Dania for at få viden omkring virksomhedsdrift og personaleudvikling.

 

Vigtigheden af god formidling

På Tradium fulgte Rune først et kursus i grundlæggende ledelse. Her fik han de værktøjer, der skulle til, for at han kunne være en god og nærværende leder for hans medarbejdere.

- Jeg tog et grundlæggende lederkursus for noget tid siden. Der fik jeg kendskab til forskellige værktøjer, som jeg kunne bruge i den daglige ledelse, siger Rune.

Når Rune har fået disse kompetencer i spil efter kurset, så mener han også det skyldes nogle inspirerende undervisere. Han havde blandt andet en underviser, som gav ham mod til at dykke ned i værktøjerne og så havde han en anden underviser på det første kursus, som gav ham lyst til mere.

- Jeg fandt ud af, at en af underviserne også underviste på NLP-uddannelsen på Tradium. Han var meget god til at formidle, så jeg startede også på det kursus. Her gik jeg mere i dybden med min egen udvikling, men også hvad der sker i andre mennesker. Det har jeg også brugt meget, i forhold til mine medarbejdere, fortæller Rune.

 

Basis for nye muligheder

Efter at have vækstet sin elektrikervirksomhed gennem flere år, valgte Rune sidste år, at sælge virksomheden. Blandt andet gennem kurserne han havde været på og gennem arbejdet med ledelse i praksis, havde han fået et ønske om at hjælpe andre virksomheder med alt fra medarbejderudvikling til digitalisering. Med andre ord kombinerer Rune nu sin teoretiske viden, med den erfaring, han selv har opnået som ejerleder igennem et årti, så han nu kan tilbyde praktisknær ledersparring til små og mellemstore virksomheder.

- Jeg bruger hele tiden de værktøjer og teorier, jeg har lært i min ledersparring. Hvis de har medarbejdere, så taler vi eksempelvis om kompetenceudvikling og hvad det egentlig er vigtigt, at ens medarbejdere kan samt hvilke mål de ønsker at opnå.

Ved at bruge kurserne som inspiration til at søge mere viden og samtidigt sørge for at prøve en viden af i praksis, har Rune dermed ikke lavet et sporskifte, men taget hans karriere i en ny retning, hvor han kan kombinere alt det han brænder for.

 

Fakta om Tradium Retail & Management

Tradium Retail & Management tilbyder bl.a. kurser til ledere og medarbejdere i større og mindre virksomheder og samarbejder derudover med flere kædebutikker om uddannelse af elever og om efteruddannelse.

Kursisterne får nye værktøjer på kurserne, hvor de lærer at løse hverdagens opgaver. De nye kompetencer åbner også op for, at de kan lave et karriereskifte. På den måde kan de få nye udfordringer som selvstændige med egen virksomhed eller i en ny stilling i deres nuværende virksomhed.

Du kan fx komme på kursus i:

  • Grundlæggende lederuddannelse
  • NLP Business practitioner og coach uddannelse
  • Teamkoordinatorrollen

Du kan læse mere om Tradium Retail & Management og deres tilbud på tradium.dk/RM

 

Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
Kommunikation- og marketing
Marketing- og kommunikationskoordinator
M  4188 0018    E  lwo@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig