Lækre karamelliserede pærer var på menuen som dessert, da elever fra Tradium Teknisk Gymnasium sammen med en gruppe italienske gymnasieelever forleden lavede mad i Hotel og Restaurantskolens nye køkken på Vester Allé i Randers.
– Det er rigtig sjovt at besøge Tradium og Randers. Her går eleverne åbenbart i skole, fordi de har lyst til det, mens vi i Italien går i skole, fordi vi skal, siger gymnasieelev Giulia Spinelli.
Dokumentarfilm
Madlavningen var en del af et fælles film- og madkultur-projekt, hvor de danske og italienske gymnasielever arbejder med forskellige emner i forhold til madkultur i Danmark og Sicilien, herunder traditionelt kontra økologisk landbrug.
– Samarbejdet mellem Tradiums htx-elever og klassen fra Palermo på Sicilien handler om madkultur. Eleverne skal arbejde i grupperne her på skolen, men de skal også filme på ekskursioner til bl.a. Skagen og Gammel Estrup. Det hele munder ud i en elev-produceret dokumentarfilm med fokus på vores tema, "You are what you eat", oplyser underviser Janne Langgaard, Tradium Teknisk Gymnasium.
Gallamiddag
Elevernes karamelliserede pærer indgik i gallamiddag, som afslutning på italienernes besøg.
– Vi fik en virkelig fin menu. Eleverne lavede jordskoksuppe med ristede bacontern, blinis med avokadocreme, stenbiderrogn og blåmuslinger, kalvefilet med rodfugter og svampe, og så de karamelliserede pærer med vaniljeis til dessert, fortæller underviser Janne Langgaard, Tradium Teknisk Gymnasium.
I middagen deltog også de danske elevers forældre, som har været værter for elevernes italienske gæster.
– Forældrene har været meget engagerede og positive, og de har givet de italienske elever en stor oplevelse, slutter underviser Janne Langgaard, Tradium Teknisk Gymnasium.
Tradium Teknisk Gymnasiums Sicilien-projekt er støttet af EUs Comenius fond, og til september 2012 rejser 2E på genvisit i Palermo.
Yderligere oplysninger
Underviser Janne Langgaard, Tradium Teknisk Gymnasium
Direkte 87 10 04 73
janne.langgaard@tradium.dk