Søg på tradium.dk

Nyheder

Klar til en erhvervsuddannelse

 
 

10. december 2021

David og Marcus har været på et fagintroducerende forløb som smede

Mange unge er uafklarede med deres fremtid efter grundskolen. Derfor kommer de ikke direkte i gang med en ungdomsuddannelse, såsom en gymnasial- eller erhvervsfaglig uddannelse. Det vil et nyt tilbud ændre på.

 

David Kjær Binnerup og Marcus Kjær står på Tradiums metalafdeling, hvor de netop har arbejdet med at lave en grill. De er begge 19 år og har været i tvivl om, hvad de skal give sig til, nu grundskolen er ovre, og de endnu ikke er kommet i gang med en uddannelse.

Derfor går de på den Forberedende Grunduddannelse (FGU), hvor de gennem forskellige aktiviteter bliver afklaret med deres uddannelsesvalg og får hjælp til eventuelle andre udfordringer i forbindelse med at starte i skole igen.

Som en del af afklaringen prøver eleverne også forskellige erhvervsfag af. Derfor har Tradium, i samarbejde med FGU og UU (Ungdommens Uddannelseshus) i Randers, lavet et forløb målrettet de unge fra FGU, herunder David og Marcus, som i en uge har prøvet kræfter med smedefaget.

-Vi kom i mandags og fik at vide, vi skulle lave 3 ting: en grill, en grillstarter og en værktøjskasse. Det er mega spændende, det her med at svejse og kunne lave sine egne ting, siger David.

Begge fortæller også, at det fedeste er, selv at kunne skabe nogle flotte ting. Noget der især føles rigtigt godt, når grundskolen ikke altid var lige nem.

-Jeg var ikke så god til det der med at sidde ved en skolebænk. Men herude kan jeg godt finde ud af tingene, siger Markus, der også synes lærerne har været rigtigt gode til at hjælpe og forklare, hvad faget handler om.

  

Marcus (t.v.) og David står her ved Tradiums smedeuddannelse

 

Til gavn for både de unge og erhvervslivet

Forløbet de unge har gennemgået har inspireret dem begge til at påbegynde en uddannelse som smed, hvis de kan få det hele til at hænge sammen. Men uanset er de sikre på, at det har været en god oplevelse at få med.

-Jeg har fået endnu mere lyst til faget. Det er godt for os at prøve det her. Det er godt for os at se, om vi virkelig vil det. Det har gjort meget ved mange af os, siger Marcus.

Men det er ikke kun de unge som tilbuddet, kaldet det fagintroducerende forløb, er godt for. Det er også til gavn for virksomhederne, der lige nu skriger på arbejdskraft, især den faglærte af slagsen.

-Til forløbene har vi valgt nogle af de uddannelser, hvor vi kan se, der er mangel på arbejdskraft. Så de unge har kunne vælge en introduktion til uddannelser indenfor transport og lager, hotel, køkken og restaurant, smed, murer og maler. Derudover kommer industrioperatøruddannelsen og vores businessuddannelser også med i et kommende forløb, forklarer Anja Poulsen, der er vejleder ved Tradium og tovholder på det fagintroducerende forløb.

 

Flere tilbud om afklaring

Tilbuddet har indtil videre hjulpet flere unge i gang, der har valgt at melde sig ind på en uddannelse i det nye år. Derfor er Anja også glad for, at en lignende tilbud nu også skal tilbydes elever på daghøjskolen i Randers.

-Mange af de unge er blevet afklaret på, hvad de vil. Derfor laver vi også et forløb målrettet dagshøjskolen, hvor deltagerne dog får lov at snuse til flere fag på en gang. Her skal unge kontanthjælpsmodtagere få afklaret, om de vil og kan starte på en erhvervsuddannelse, afslutter Anja.  

 

Du kan læse mere om forløbet her:

https://tradium.dk/fagintro/

 

Projektet er støttet af:

 

 

 

Vejledningscentret
Uddannelsesvejleder
M  4188 0086    E  apo@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig