Søg på tradium.dk

Nyheder

Klogere på verden, livet og sig selv

 
 

05. juli 2018

Foto: Rasmus Thulstrup Ross fik Sparekassen Kronjyllands legat for at have gjort særlig indsats for skolens kultur, og være med til at gøre skolen til et bedre sted at være og uddanne sig. (Foto: Jakob Lerche)

Solen var med på flere måder, da 88 studenter fra Tradium Tekniske Gymnasium blev dimitteret. Udover at skinne fra en skyfri himmel, marcherede de nyudklækkede HTX studenter ind til tonerne af ”Heres comes the sun”. Og rektor Mads Pedersen slog i sin tale til studenterne fast, at de som solen, kan være med til at forandre verden ved at få nye ideer til at spire.

”Alle har grund til at være stolte. I er blevet dannet både fagligt og socialt og har været igennem en kæmpe indre udvikling. I er blevet klogere på verden, livet og jer selv. I har fundet ud af, at verden er stor og at I kan være med til at ændre verden, det skal I ud og finde ud af nu. I har fået ballast til at løse fremtidens udfordringer i fremtiden. Når vi kigger på jer i dag, er det både med vemod og glæde, vi har delt mange gode og sjove stunder, vi har holdt meget af jer, og glæder os til at sende jer ud i verden og ud i sommeren”. Med disse ord lykønskede Rektor Mads Pedersen de mange studenter, hvoraf mange bar sorte huer, som er tegn på, at de har fem eller flere fag på højt niveau i stedet for de obligatoriske fire fag.

Klædt på at løse fremtiden udfordringer

Lektor Klaus Møller Kristensen holdte dimissionstalen og havde medbragt to studenterhuer, der hver især rummede personlige fortællinger om Klaus familie. Den ene fra onklen, der blev student i 1958, før der var hak og mærker i huerne, og den anden fra da han selv blev student i 1990. I 1958 var der blot 6,9% af en årgang, der blev studenter, mens det nu er 60%.

Klaus var selv en af de første, der tog den tekniske studentereksamen og han fremhævede, at uddannelsen både dengang og nu er præget af en særlig pionerånd. ”De klimaforandringer, vi ser, kræver handlekraft. Andre udfordringer i verden kræver udvikling af ny teknologi og udvikling af nye arbejdspladser. Det kan I med jeres uddannelse være med til at løse”, sagde Klaus Møller Kristensen, og opfordrede de unge til at nyde sommeren og ikke tro på, hvor hårdt det var, da mor og far var unge….”Det passer ikke, det er meget hårdere at være ung i dag”.

Elevtalen blev holdt af Rasmus Thulstrup Ross, der fremhævede en masse fælles minder fra gymnasietiden. ”Vi er blevet kloge på mange ting sammen, og blevet klogere på os selv og hinanden. Husk, hvis du har det svært, du har venner for livet, kig i huen og husk hvor I kommer fra”.

Legater til studenterne

Der blev uddelte flere legater til de dygtige unge mennesker. 

Rasmus Thulstrup Ross fik Sparekassen Kronjyllands legat for at have gjort særlig indsats for skolens kultur, og være med til at gøre skolen til et bedre sted at være og uddanne sig. Derudover har han i alle tre år taget initiativ, udvist ansvarlighed, fulgt tingene til dørs og altid været glad.

Louise Juel Kristensen fik Jyske Banks udviklingspris for at have evnen til at udvikle sig og samarbejde med andre mennesker. Hun har realiseret sit fulde potentiale og vist, hvordan man kan overkomme dagligdagens udfordringer og i alle år været en inspirerende og stærkt repræsentant for HTX.

Mads Bøg Jørgensen og Birasith Premanathan fik legaterne for årgangens to højeste gennemsnit.

Der blev også udpeget en klasserepræsentant, som hver især fik en boggave for en særlig indsats i deres klasser for at sikre sammenhold og det sociale fællesskab.

3a: Just Salling Buckhave (studieretningen Science +)

3b: Emil Ramussen (studieretningen Bioscience)

3:c: Andreas Andreasen (studieretningen Technology and Innovation)

3d: Sara Ljungberg (studieretningen Media and Game Design)

 

Yderligere oplysninger

Chefgruppen
Rektor
M  2082 7027    T  8710 0426    E  mp@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig