Søg på tradium.dk

Nyheder

Konkurrencer, teknologi og Åbent Hus

 
 

29. november 2019

Finalen i Skills Stafet for 8. klasser blev afholdt, mens de nyeste teknologier inden for erhvervsuddannelserne blev vist frem til Åbent Hus på Tradium. Samtidig kunne de besøgende høre om ny studieretning på gymnasierne med fokus på bæredygtighed og FN's Verdensmål.

Hvor hurtigt man kan montere en ståltrappe med skruer og bolte eller samle en flisemosaik korrekt - det er nogle af de discipliner, som otte skoler konkurrerede i, da de var til Randersfinale i Skills Stafet på Tradium d. 28. november 2019.

Den bedste klasser, der løb med sejren, var 8.i fra Nørrevangsskolen, mens 8.b fra Korshøjskolen blev nummer to. Begge klasser går nu videre til den afgørende finale, der afholdes i forbindelse med DM i Skills i København d. 17. januar 2020. Ud over æren og adgangsbilletten til DM vandt 8.i også biografbilletter til hele klassen.

Skills Stafetten giver grundskoleelever en mulighed for at teste deres praktiske talent, og det er en mulighed for at snuse til erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Nye teknologier og oplevelser

Sideløbende med Skills Stafetten kunne unge og forældre også kigge ind på Tradiums forskellige uddannelser. Her kunne de bl.a. lære om den grønne studieretning People, Planet, Profit på HHX, opleve e-sport i fælleshallen ToolBox samt lære om nye teknologier.

Videnscenter for Håndværk, Bæredygtighed, Klimarenovering og Byggeri havde bl.a. medbragt en lastbil spækket med den nyeste teknologi. I denne vogn kunne de unge eksempelvis prøve simuleret svejsning via en computer og derigennem få en bedre forståelse af håndværksfagene.

- Vi hjælper med at formidle nye teknologier og ekspertviden til erhvervsuddannelserne. Samtidig kan vi også vise grundskoleelever, hvordan det er at arbejde i industrien og gøre dem nysgerrige på de teknologier, som vi benytter, forklarer Iver Gaarsted, der er videnscenterchef ved Videnscenter for Håndværk, Bæredygtighed, Klimarenovering og Byggeri.

På Tradiums malerafdeling kunne de fremvise et nyt arbejdsredskab, et såkaldt exoskelet. Dette "skelet" kan hjælpe med de tunge løft, så håndværkere ikke bliver belastede. Lignende skeletter bruges også i redningsarbejde og som hjælp til handicappede. Sådanne teknologier er en stor del af hverdagen for nutidens håndværkere og hjælper til at undgå skader og slid.

- Jeg har selv en skulderskade, og med den her teknologi kan jeg klare at male igen relativt ubesværet. Vi holder armene over hovedet i lang tid, og der sørger den her anordning for, at vi ikke bliver trætte og slidte, fortæller Anita Jensen, som er lærer på bygningsmaleruddannelsen.

Teknologier som disse er med til at modernisere håndværksfagene og sørge for, at ingen bliver nedslidte i fremtiden.

Er du blevet nysgerrig på fremtidens teknologier og på, hvordan det er at gå på en erhvervsuddannelse, så holder Tradium Åbent Hus igen d. 14. januar 2020 kl. 16-19.

Læs mere om Åbent Hus i januar

 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig