Søg på tradium.dk

Nyheder

Mange karrieremuligheder i detailbranchen

 
 

28. juli 2022

At være elev giver mange muligheder i fremtiden

En elevplads kan åbne nye jobmuligheder, og lige nu er mulighederne mange. Det gælder også i detailbranchen. POWER er et eksempel på en virksomhed, hvor en elevplads kan føre til karriere og fast arbejde.

- Jeg synes, der er supermange fede muligheder inden for detail, hvis man vil lægge noget energi i det. Man lærer rigtig mange gode ting gennem en detailuddannelse, som man kan tage med sig videre. Hvis man kigger på de varehuschefer, vi har i POWER i dag, så har de fleste også taget en elevuddannelse i tidernes morgen. Det giver en god baggrund og god viden, som man kan bygge oven på med praktisk erfaring og skabe en karriere ud af.

Sådan fortæller Andreas Huusmann, der er Training & Development Manager i elektronik- og hvidevarekæden POWER. Kæden begyndte at uddanne elever i august 2021, og de fleste af POWER-varehuse har i dag en til to elever. Det bliver udbygget med et nyt hold, der går i gang efter sommer.

- Det kan være svært at finde arbejdskraft for tiden. Vi er egentligt superglade for det antal ansøgere, vi har til vores elevpladser. Men man kan godt sige, at muligheden er god for at finde en læreplads i POWER, siger Andreas Huusmann.

 

Masser af elev- og lærepladser 

Gode muligheder er også det billede, man har på erhvervsskolen og -gymnasiet Tradium i Randers. Hvor der tidligere har været talt og skrevet meget om mangel på lærepladser, har der i de seneste år være mangel på kvalificerede elever og lærlinge i mange brancher.

”Der er masser af elev- og lærepladser derude. Hvis man vil være tømrer, chauffør, elektriker, smed eller arbejde med detail, så er det eksempler på fag, hvor vi oplever stor efterspørgsel på lærlinge. Der er mange, der arbejder ufaglært for tiden. Men hvis man vil have jobsikkerhed og karrieremuligheder, så er erhvervsuddannelsen en god vej, og her er lærepladsen det centrale omdrejningspunkt,” fortæller Pernille Dyrmose Nielsen, der er rekrutterings- og fastholdelseschef på Tradium. 

Eleverne skal finde læreplads i løbet af deres grundforløb på skolen, men her hjælper skolen med at lave det rigtige match mellem virksomheder og elever. Er det nyt for virksomheden at have lærlinge eller elever tilbyder Tradium også et et-dags kursus for uddannelses- og oplæringsansvarlige, hvor man får input til at integrere lærlingen i virksomhedens arbejdskultur og introducere arbejdsopgaver, så lærlingen opnår forståelse for uddannelsens faglige mål.

 

Erfaring fra alle afdelinger

I POWER-butikkerne er der mange kvadratmeter, og de er derfor delt op i afdelingerne Tele, Data, Radio/TV og Hvidevarer & Små-el. Hos POWER lægger man vægt på, at eleverne kommer rundt og prøver alle afdelinger. Det spiller sammen med den viden eleverne får på deres skoleophold i løbet af elevtiden.

- På skoleopholdene får eleverne en masse nyttig viden. Det handler fx om forståelse for at tage imod kunder og give dem en god kundeoplevelse men det handler også forståelse af koncepter, idegrundlag, og hvordan en virksomhed er bygget op. Så man få en masse god grundviden om, hvordan det hele hænger sammen, og det får man lov til at prøve af i praksis ude i butikken, fortæller Andreas Huusmann.

Vekslingen mellem skole og lærerplads og den erfaring eleverne bygger op gennem læretiden, giver også mulighed for gradvist at få andre opgaver og større ansvar.

 

Fra elev til job

Hvis man synes, det er sjovt at forholde sig til en ny kunde, og man kan lide en hverdag, hvor der hele tiden sker noget ny, så er det gode forudsætninger for at trives som elev i POWER. Her vil man også gerne ansætte eleverne, når de er færdige med læretiden.

- Vi har et stort fokus på at få udvikle og uddanne vores medarbejdere og lade dem vokse i kæden. Når vi skal besætte stillinger internt – det kan være en ledende stilling – kigger vi på dem, vi allerede har, og trækker gerne nogen op, om man så må sige. Vores fokus er på at beholde vores elever og blive ved med at udvikle dem. Så jeg vil sige, der er gode chancer for at blive, hvis matchet er rigtigt, siger Andreas Huusmann.

 

Udvidet direktion
Kommunikationschef
M  3051 3121    E  uvo@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig