Søg på tradium.dk

Nyheder

Morgenmad er en god start på skoledagen

 
 

25. august 2022

Mange unge starter ikke deres skoledag med morgenmad

Mathilde Nielsen er netop begyndt på uddannelsen som tømrer. Hun har allerede fået læreplads ved Randersvirksomheden ATS-Byg og er nu begyndt på grundforløb 2 (GF2). GF2 er fortsættelsen af grundforløb 1, men på GF2 begynder også de elever, som ikke kommer direkte fra grundskolen. En af sidstnævnte er Mathilde, som tidligere har arbejdet som personlig træner, men nu ønsker at skifte spor.

- Jeg har været personlig træner i mange år. Men jeg havde brug for, at der skulle ske noget helt andet. Så især det her med at kunne skabe noget og være fysisk aktiv en hel dag, det er noget, jeg sætter stor pris på. Derfor valgte jeg at starte på uddannelsen til tømrer, fortæller Mathilde.

 

En sund start på dagen

Morgenmad til eleverne på GF2 blev første gang afprøvet i foråret 2022. Her var tilbagemeldingerne fra eleverne så positive, at projektet, som er støttet af Den Europæiske Socialfond, fortsætter i efteråret. Fordi Mathilde har arbejdet med træning og sundhed, er hun også meget glad for, at der er gratis morgenmad til eleverne. Det hjælper dem til at fokusere i løbet af en lang skoledag.

- Jeg synes, det er megafedt, vi får morgenmad. Især er det godt, at vi starter dagen sammen alle sammen, hvor man måske kommer til at sidde med en, man ikke har snakket med før. Jeg kan jo også se, at mange ikke spiser morgenmad, så det, at man er sammen om det, gør netop, at flere får spist noget om morgenen, siger Mathilde.

I forbindelse med opstarten på GF2 får eleverne nemlig serveret morgenmad hver skoledag. Dette bliver også brugt som en anledning til at introducere dem for vejledere, virksomhedskonsulenter og andre medarbejdere på Tradium, så de får et ansigt på dem, som kan hjælpe dem under uddannelsen.

De første to uger af forløbet er morgenmaden gratis hver dag, og herefter er det mandag og fredag, der bliver dækket op og serveret rundstykker for eleverne på GF2. Forhåbningen er, at de unge oplever, at de er mere friske i løbet af dagen, når dagen bliver startet med et måltid – og derfor bibeholder den gode vane.

- Vi har fundet ud af, at næsten halvdelen af vores elever normalt ikke spiser morgenmad. Da det er en udfordring at holde koncentrationen uden mad, vil vi gerne give dem en god start på dagen med et morgenmåltid, så de kan holde sig friske en hel skoledag. Det håber vi giver eleverne nogle gode vaner fra starten af deres uddannelse, så de fremover får spist hjemmefra, får husket en madpakke eller brugt kantinen her på skolen, fortæller Anja Poulsen, der er uddannelsesvejleder ved Tradium og har haft ansvaret for morgenmadsindsatsen.

 

På Tradiums Grundforløb 2, er morgenmad

en del af introduktionen til en ny uddannelse

  

Vil gerne gøre en forskel

For Mathilde er det vigtigt, at der er fokus på et godt studiemiljø der, hvor hun går i skole. Både i forhold til de fælles rammer men også i forhold til hvordan man har det med hinanden. Blandt andet vil hun gerne hjælpe med til, at flere kvinder får øjnene op for erhvervsfagene.

- Jeg ville virkelig gerne skabe noget i fremtiden, hvor der er plads til flere kvinder, som kan arbejde med håndværksfagene, fortæller Mathilde.

Hun føler sig meget godt taget imod på uddannelsen, og selv om de kun er to kvinder i klassen, har alle det godt med hinanden på hendes hold. Men Mathilde regner også med at blive en del af kvindenetværket på Tradium.

 

 

Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
Vejledningscentret
Uddannelsesvejleder
M  4188 0086    E  apo@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig