Søg på tradium.dk

Nyheder

Murerelev vinder DM i Skills

 
 

20. april 2024

Murereleven Julius Mondrup Brøgger vinder DM i Skills 2024

Julius Mondrup Brøgger, som er murer og har været i lære ved Murerfirma Morten Brøgger ApS, løb med sejren til DM i Skills 2024, som den bedste murer. De andre elever klarede sig også godt og nogle af dem fik anderkendelser inden for deres fag, hvor tømrereleven Kristoffer, fx havde lavet "Årets Detalje". Alle eleverne kan nu se tilbage på en oplevelse for livet - og måske se frem mod en deltagelse til næste omgang DM i Skills.

 

Rollemodeller for andre unge

Udover at være en stor oplevelse for deltagerne, så giver DM i Skills også elever fra grundskolen mulighed for at fornemme, hvad godt håndværk går ud på. Dermed bliver håndværkseleverne også rollemodeller for andre unge, som måske vil gøre dem kunsten efter.

- Jeg synes, det er fedt at kunne vise de unge, at man kan andet end at blive student. Der er også håndværksfagene, og murerfaget er meget mere end at klaske nogle mursten op - der er rigtigt meget finesse i det, siger Patrick Dahl Gråbæk, der stillede op i flisemurerkonkurrencen.

På samme måde forholder det sig med de fleste andre konkurrencer inden for håndværksfagene. Tømrereleven Kristoffer Kruse Svendsen er eksempelvis også en del af tømrerlandsholdet, hvor det også handler om at udbrede kendskabet til faget. Frisøreleverne deltager ligeledes i mange forskellige konkurrencer, både for at fortælle om faget og fordi det at dyste ligger i uddannelsens DNA.

- Jeg har tidligere været med til andre konkurrencer inden for frisørfaget. Det giver god energi og det er en fed følelse, når man når i mål og får et godt resultat, forklarer Maria Berg Fauerbye, som deltog i DM i Skills for første gang.

 

Inspiration og nye venskaber

Som til alle andre konkurrencer er deltagerne til DM i Skills også seriøse og fokuserede på at vinde. Men samtidigt oplever de DM som en mulighed for at møde andre håndværkselever, få nye venner og blive inspireret inden for deres fag.

- Dem jeg har konkurreret med, de bliver hurtigt ens venner. For man snakker jo sammen i pauserne og hører om hinandens hverdag. Det er nok noget af det fedeste ved det, siger Mathias Øfverlind Schack Petersen, der er mekanikerelev og deltog til DM i Skills for første gang.

 

 

Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig