Søg på tradium.dk

Nyheder

Elever får diplom fra Nordjyske Gymnasiers Talentakademi

 
 

10. maj 2019

Den 7. maj var der afslutningsceremoni på UCN i Aalborg for 168 elever fra de 18 nordjyske gymnasier, der har deltaget i Nordjyske Gymnasiers Talentakademi 2018/2019. 10 elever fra Tradium Handelsgymnasiet Mariagerfjord fik beviser for deres deltagelse i talentakademiet.

Jette Rygaard, som er rektor for talentakademiet, bød velkommen til årets dimittender, og understregede i sin tale til eleverne, at talent ikke nødvendigvis er et spørgsmål om at være en specielt højt begavet elev, men derimod en elev som er drevet af nysgerrighed og ved hjælp af flid får de bedst udviklede kompetencer.

Fake news og robotter

Eleverne fra Tradium Handelsgymnasiet Mariagerfjord har deltaget i henholdsvis humaniora og business. Fake news, seksualitet og kønsidentitet i det senmoderne samfund er temaer eleverne har arbejdet med på humaniora-sporet. På business har eleverne arbejdet med BRICS-landenes rolle i verden og ny teknologi, herunder bl.a. robotteknologi. Studerende og undervisere på Aalborg Universitet og UCN har undervist og givet eleverne indsigt i arbejdsmetoderne og studiemiljøet på en videregående uddannelse.

Fællesskab og samarbejde

Lokalt har Tradium Handelsgymnasiet Mariagerfjord arbejdet sammen med Vesthimmerlands Gymnasium, Støvring Gymnasium, Erhvervsskolerne i Aars og Mariagerfjord Gymnasium om fire lokaldage, hvor eleverne har været samlet for at arbejde sammen om de overordnede temaer. Talentakademiet er en mulighed for at møde andre unge fra andre gymnasier med samme læringslyst, og som tør og har lysten til at række hånden op og deltage i debatten.

Hvad er Nordjyske Gymnasiers Talentakademi?

Nordjyske Gymnasiers Talentakademi er et tilbud til talentfulde elever i hele Nordjylland. 18 gymnasier (stx, htx, hhx, VUC og studenterkurser) deltager. Talentakademiet er bygget op om, at talentfulde elever deltager i tre akademidage per semester, hvor både lokale skolebaserede aktiviteter og aktiviteter regionalt i samarbejde med UCN i Aalborg og Aalborg Universitet er på programmet. Årgang 2018/2019 er 4. årgang.

For yderligere oplysninger

Chefgruppen
Afdelingschef
M  2554 9900    T  9657 0261    E  ani@tradium.dk
A  Kirketoften 7, 9500 Hobro
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig