Søg på tradium.dk

Nyheder

Nye HHX-studenter er forandrings­parate

 
 

22. juni 2020

På Tradium Handelsgymnasiet var der hueceremoni for de nye studenter.

3. g’erne på Tradium HHX kunne efter et turbulent forår endelig krydse målstregen og modtage deres studenterhuer.

På Tradium Handelsgymnasiet var der mandag hueceremoni for de nye studenter. Her fik eleverne deres sidste karakterer og kunne derfor få overrakt deres huer.

-Årgangen er den første studenterårgang efter gymnasiereformen, og vi har oplevet dem som meget fleksible og forandringsparate igennem hele gymnasietiden – Ikke mindst i de sidste måneder i den helt særlige situation, som samfundet har været igennem, forklarer Dorte Wettergreen Mulvad, der er rektor på Tradium HHX.

 

Det globale perspektiv

Alberte Kjærsgaard Schartau var en af de 5 første studenter, som kunne påføre sig huen med det blå bånd. Hun har studeret på linjen Global Studies (GS), som er en international linje, hvor eleverne bliver undervist på engelsk i flere fag.

-Jeg valgte GS linjen, fordi jeg er opvokset i Kina og har gået på en international skole igennem hele min barndom. Derfor ville jeg have en god overgang fra mit skoleliv i Kina til det danske gymnasieliv, hvilket GS-linjen kunne tilbyde mig. Samtidig er jeg meget interesseret i at studere handel og økonomi i et globalt perspektiv, fortæller Alberte, der også valgte linjen, fordi man kunne komme ud at rejse med sin klasse.

-På linjen var vi meget ude at rejse. I 1.g var vi i Brighton i England, hvilket var en rigtig god tur, hvor alle kom tættere på hinanden. I 2.g var vi i Shanghai i Kina, og i 3.g var vi en måned i Seattle i USA, hvor vi boede hos værtsfamilier. Det var spændende at lære om de forskellige kulturer og opleve hvert sted, forklarer Alberte, som muligvis fortsætter med at rejse, når hun nu skal holde et sabbatår. Hvad fremtiden bringer herefter, ved hun endnu ikke helt endnu - kun at hun vil tage mere uddannelse.

 

En unik studentertid

Lige nu kan Alberte fejre, at huen endelig er i hus og så holde lidt velfortjent ferie. Samtidigt kan hun også se tilbage på alle de gode oplevelser, som 3 år på handelsgymnasiet har givet hende.

-Det er en dejlig følelse endelig at være færdig og være klar til at komme videre. Men samtidig er det lidt underligt, da jeg føler, det er gået rigtig hurtigt, og det er mærkeligt at skulle skilles fra dem, man har brugt 3 år med, fortæller Alberte. Selvom hun ikke ser meget positivt i forårets nedlukning af skolerne, så er der dog også enkelte lyspunkter at finde.

-Jeg føler at vi er kommet tættere på hinanden som klasse, da vi har været sammen i en speciel situation og har brugt meget tid sammen. Vi får dermed også en meget unik studentertid, som vil blive husket langt ud i fremtiden, så det er jo på en måde positivt, afslutter Alberte.

 

Chefgruppen
Rektor
M  2061 4297    T  8711 3503    E  dwm@tradium.dk
A  Rådmands Boulevard 19, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig