Søg på tradium.dk

Nyheder

Nyt efteruddannelsescenter til mobilitetsbranchen

 
 

17. november 2022

Tradium har netop indviet et nyt efteruddannelsescenter

Tradium har netop indviet et nyt efteruddannelsescenter, der giver mulighed for at efteruddanne mekanikere i nye og grønne teknologier inden for mobilitetsbranchen.

I denne uge blev Tradiums nyeste efteruddannelsesfaciliteter indviet, da autouddannelsen tog en ny bygning i brug, som er designet ud fra et ønske om at skabe de perfekte rammer omkring kurser målrettet fremtidens autobranche. Det betyder, at der blandt andet vil være fokus på el- og hybridbiler og derudover er bæredygtighed også tænkt ind i selve bygningen, der eksempelvis har sedumgræs på taget samt ladestandere til kursisterne.

 

Et samlingspunkt for fremtidens mobilitetsbranche

Ud over et nyt efteruddannelsescenter i Randers, har Tradium også overnatningsfaciliteter, sin egen motorring på Djursland og en lufthavn tæt på i Tirstrup. Det giver tilsammen et perfekt setup, der har overbevist virksomheder som au2parts og Hella Gutmann om at samarbejde med skolen. 

- Vi har valgt at samarbejde med Tradium, fordi skolen viser, at den vil noget på det her område i fremtiden. Tradium har sat en helt ny standard for, hvad el- og hybriduddannelse skal være. Alene de nye fysiske rammer giver en perfekt måde at lære nye ting på. Vi ser det også som et centralt geografisk område, hvor vi ikke alene kan samarbejde med vores danske kunder, men også tiltrække vores partnere i de øvrige Skandinaviske lande for at give dem nye kompetencer, fortæller Lars Bertz Thomsen, der er administrerende direktør for Hella Gutman i Skandinavien.

Firmaet au2parts ser også Tradiums fysiske placering, som en vigtig grund til, at de er indgået i et samarbejde. Men de muligheder bygningen giver i undervisningen, er også afgørende for, at de har bakket op om projektet.

- Hvis vi skal følge med udviklingen, så er det vigtigt at vi har nogle skoler, der virkelig vil den her omstilling – og det vil Tradium. Derudover vil vi gerne placere vores uddannelsesaktiviteter på et sted, hvor det er nemt for kursisterne at komme til, siger Torben Winther. 

Torben Winther er konceptkonsulent ved au2parts og har også været med til at give feedback i forbindelse med udviklingen af det nye samlingspunkt for mobilitetsbranchen. 

- Det er en meget kompromisløs bygning med et åbent undervisningsmiljø. Tradium er gået hele vejen. Der er virkelig taget hensyn til, at man kan have klasseundervisning, men stadig være en del af det, der sker ude på værkstedsgulvet, og at kursisterne kan finde hinanden. Det er så godt som noget kan være, fortæller Torben, der også ser indeklimaet som rigtigt godt, hvor der blandt andet har været fokus på en god akustik.

 

Undervisning i de nyeste teknologier

Erwin Faijaars er lærer ved Tradiums autoafdeling. Her underviser han både unge elever på EUD-uddannelsen som personvognsmekaniker, men også kursister, som skal have den nyeste viden inden for deres fag. Derfor er det også med stor glæde, at han kunne fejere åbningen af det nye efteruddannelsescenter, som han selv har været med til forme.

- Vi (lærerne) har været en stor del af processen med at udforme centret i forhold til, hvad vi skal bruge af udstyr og lignende. Det er meget rart at være et sted, hvor den inddragelse finder sted, fortæller Erwin.

Han fortæller også, at der vil blive afviklet kurser, som udover vedligeholdelse og reparation af elbiler også har fokus på sikkerhedsaspektet i at arbejde med strøm.

- Det er jo en stor omvæltning for værkstederne, som skal arbejde på de her biler på en sikker måde. Dertil har vi rammerne og den nødvendige viden til at hjælpe. Især hvordan man kan arbejde med og servicere de her biler på en forsvarlig facon, er et område, vi har fokus på, siger Erwin.

For Erwin har det som for Torben og au2parts også været vigtigt, at centret har haft fokus på et godt studiemiljø, fordi et rart sted at være hjælper på koncentrationen i undervisningen.

 

En indvielse der markerer nye muligheder

Efteruddannelsescenteret blev officielt indviet af Randers borgmester, Torben Hansen samt Tradiums bestyrelsesformand, Søren Sørensen.

Borgmesteren fremhævede i sin tale, at et center for efteruddannelse inden for el- og hybridteknologi taler perfekt ind i bæredygtighedsdagsordenen og hænger godt sammen med Tradiums status som verdensmålsskole. Han lagde også vægt på, at det spiller godt sammen med den profil Randers har som en by, hvor man er stærke på håndværk, industri og erhvervsuddannelser og ikke blot følger med udviklingen, men også skaber den.

At det nye efteruddannelsescenter har fokus på hele mobilitetsbranchen, fremfor autobranchen specifikt, er der også en god forklaring på. For faciliteterne er forberedte til fremtiden uanset hvilke typer af mobilitet, der kommer til at vinde indpas.

- Hvorfor nu mobilitetsbranchen? Det er der to grunde til. For det første sigter vi bredt og holder os åbne over for udviklingen. Lige nu er det el- og hybridbiler, men hvem ved, hvad der kommer om et par år. Derudover kobler "mobilitet" bilen til det digitale. For fra bilens fødsel består den i dag både af mekanik og IT. Derfor er det blevet et kursuscenter for mobilitetsbranchen, sagde Bent Oppelstrup, der er erhvervsuddannelsesdirektør på Tradium.

 

Virksomhedskonsulenter
Salgsleder
M  6054 5285    E  chj@tradium.dk
A  Blommevej 40, 8900 Randers C
Direktion
Erhvervsuddannelsesdirektør
M  2141 6853    T  8710 0457    E  bo@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers
Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
Udvidet direktion
Kommunikationschef
M  3051 3121    E  uvo@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig