Søg på tradium.dk

Nyheder

Plads til talent

 
 

06. marts 2024

Talent findes i mange former - også på Tradium

På Tradiums uddannelser findes der mange talentfulde unge. Nogle kan dyrke deres talent i skoletiden, mens andre finder ledige huller mellem lektier og ungdomsliv.

 

Talent for hacking og sikkerhed

Alexander Hagelberg har længe haft en interesse, der har fyldt meget i hverdagen. Han er nemlig meget fascineret af hacking og programmering.

- Jeg er en meget ”tech-anlagt” person, så HTX var ret oplagt. Flere af lærerne, kan man også mærke, deler interessen, så de er nemme at tale med om det, fortæller Alexander.

 Alexander går på tredje, og dermed sidste, årgang af HTX og ser tilbage på fag som teknologi og informatik - begge fag der levede op til hans forventninger. Samtidigt var der også mulighed for, at han kunne dyrke sin interesse for hacking.

 - I Informatik var IT-sikkerhed det første emne, vi havde undervisning i. Jeg har altid været interesseret i hacking, så jeg tænkte fedt og dykkede mere ned i det. Derfor kom jeg blandt andet med til DDC, De Danske Cybermesterskaber, hvor jeg blev nummer 36 ud af godt 1500 mennesker, siger Alexander, som har været glad for, at HTX har bakket op omkring deltagelsen i mesterskaberne. Netop hacking, eller nærmere bestemt IT-sikkerhed, tænker Alexander også skal være hans levevej fremover. Derfor regner han med at søge job ved Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), inden for netop IT-sikkerhed. 

- Jeg arbejder en del ved siden af, så jeg kan flytte til København. Jeg vil gerne arbejde som analytiker ved FE og tænker også at tage forbi universitet, hvor jeg gerne vil studere computer- og cyberteknologi, fortæller Alexander.

 

En del af landsholdet

Da det danske tømrerlandshold havde samling på Tradium, var det med deltagelse af tre ”lokale” talentfulde elever. Fælles for dem er, at deres passion for deres fag har resulteret i en plads på et landshold, som skal inspirere andre unge til at finde deres talent.

- Det startede på Grundforløb 2 (GF2), hvor min lærer spurgte, om jeg ville med til det her ”Skills”. Det var et arrangement der kørte hen over en weekend – ligesom vi er samlet nu – og så er det bare fortsat siden, hvor jeg så også er kommet på landsholdet. Det er bare fedt at prøve, fortæller Nicolai Lanng Sørensen, der er en af tre elever fra Tradium, som er med på landsholdet.   

Nicolai går på hovedforløb 3 og er dermed ved slutningen af uddannelsen. Til dagligt er han i lære ved Assentoft 2talbyg, og derfor kan han da også mærke, at det er en smule hårdt, hvis der er samling en weekend og han bagefter skal ud på lærepladsen. Men han nyder alligevel at være med, fordi han elsker at arbejde med træ.

- Det lå nok lige til højrebenet i de små klasser, at jeg skulle være tømrer. For der fik vi sløjd, og det synes jeg bare var superfedt. Så efter 10. klasse meldte jeg mig til uddannelsen, siger Nicolai.

 

Vil være ingeniør

I fremtiden drømmer Nicolai om også at arbejde med den mere teoretiske del af tømrerfaget.

- Jeg valgte at tage uddannelsen som EUX, fordi det giver mig mulighed for at læse videre. Jeg vil gerne være bygningsingeniør og så er det godt at have en forståelse for håndværket, siger Nicolai.

Han har nemlig ladet sig fortælle af flere indenfor branchen, at det at have en håndværksbaggrund, gør en stor forskel - både i forhold til at blive optaget på uddannelsen, men også i forhold til at gøre det godt i jobbet efterfølgende.

 

Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig