Søg på tradium.dk

Nyheder

Rekorder blandt årets studenter på Tradium

 
 

24. juni 2022

Fredag var der afslutninger på de fleste af Tradiums uddannelser

I år var det igen muligt at følge de mange formelle og uformelle traditioner, som eksisterer på Tradiums uddannelser, i forbindelse med dimissionerne og translokationerne. Eksempelvis kunne HTX-eleverne tidligere på ugen danse omkring Nøglen ved Værket på Sven Dalsgaards Plads. Ligeledes kunne fredag HHX-eleverne bekranse 'Konen med æggene' på Erik Menveds plads i Randers, alt imens de kunne glæde sig over at være årgangen med det højeste snit nogensinde på Tradium Handelsgymnasiet.

- Jeg er stolt af jer, jeres lærere er stolte af jer – og bag jer sidder familie og venner, som er mindst lige så stolte af jer, sagde rektor Jakob Lønvig i sin tale til HHX-studenterne.

Men udover at han selvfølgelig er stolt over elevernes præstationer, så roste han også de der havde kæmpet for at få deres studentereksamen i hus og måske ikke har fået de bedste karakterer. For uanset hvad, så har de nu fået minder for livet, samt en uddannelse som kan være springbrættet til at agere i en tiltagende kompleks og internationaliseret verden.

- Coronaepidemien og nu den tragiske krig i Ukraine viser om noget, at verden både er foranderlig og forbundet, og hvordan marked, økonomi og handel spiller sammen og påvirkes. Som handelsstudenter ved I udmærket, hvordan dette hænger sammen, og der er uden tvivl brug for jer i fremtiden, fortalte Jakob Lønvig.

Netop det globale samfund var også en del af overvejelserne som Tradiums direktør, Lars Michael Madsen gjorde sig i sin tale til studenterne. Her kom han netop ind på, hvordan de nu er klar til at blive en del af et globalt samfund.

- Ud over den fysiske hue på hovedet, har I nu fået et stærkt indblik i handelsverdenen, og lært om de mekanismer, der har indflydelse på fremtidens globale samfund, industri, kultur og erhverv. Og så har I fået internationalt udsyn, og jeg håber, at I vil indtage et verdensborgerperspektiv i jeres videre færd, hvor end den fører jer hen, sagde Lars Michael.

 

En generation der oplever store krav

På EUX Business, hvor eleverne bliver studenter, for herefter at gå i lære ude i erhvervslivet som eksempelvis kontor- eller handelselever, blev studenterne sendt ud i verden med en klar opfordring fra Jakob Rask Sørensen, der er uddannelsesleder på studiet.

- Der stilles til tider urimelige store krav til jeres generation og jeg vil ikke føje til en indbakke der tæller såvel løsninger på klimaforandringer, krig i Europa, øget polarisering i samfundet og meget andet.

I stedet vil jeg opfordre jer til at overveje, hvilken ændring I ønsker at se i verden, og samtidig overveje, hvordan denne ændring kan afspejles i jeres egen adfærd, fortalte Jakob til de nye studenter.

At studenterne kan opleve store krav, var også en del af rektor Else Ravn Rasmussens tale til studenterne på Tradium HTX, som er Tradiums tekniske gymnasium. Her har studenterne alle muligheder åbne, da netop HTX giver adgang til langt de fleste videregående uddannelser. Men for mange muligheder, kan også virke som et pres.

- Vi lever i en tid, hvor vi er så bange for at gå glip af noget, at vi prøver at holde sammen på det hele på én gang og søger konstant at holde alle muligheder åbne. Men for at kunne kaste sig fremad i livet mod nye muligheder, må man også kunne udholde, at man afskærer sig fra muligheder, sagde Else til eleverne og deres familier.

 

Elever med noget at byde på

At eleverne på tværs af Tradiums gymnasiale uddannelser har meget at byde på, uanset om det gælder fremtidigt arbejde, uddannelse eller noget helt andet, er der ingen tvivl om. Det samme gør sig også gældende på erhvervsuddannelserne, hvor der ligeledes har været afslutninger i løbet af ugen.

Blandt andet har eleverne på Grundforløb 2 fredag fejret, at de nu er klar til at komme ud i lære som eksempelvis tømrere, murere eller elektrikere. Alle eleverne på Grundforløb Plus har også gjort det godt og er nu klar til at komme videre og det samme er EUD10 eleverne, hvoraf flere af dem efter sommer netop starter på en af Tradiums gymnasiale uddannelser.

 

Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig