Søg på tradium.dk

Nyheder

Rekordsøgning til Tradium Handelsgymnasiet

 
 

19. marts 2024

Flere end sidste år har søgt ind på Tradiums ungdomsuddannelser

Flere end sidste år har søgt ind på Tradiums ungdomsuddannelser. I søgemønsteret skiller Tradiums HHX-uddannelse sig ud som den mest populære ungdomsuddannelse i Randers.

Efter udløb af fristen for at søge ind på en ungdomsuddannelse den 1. marts viser Tradiums opgørelse, at 851 har søgt ind på en af skolens ungdomsuddannelser. Det er 50 flere end året før, og heriblandt er Tradium Handelsgymnasiet årets højdespringer. Med 412 ansøgninger er HHX-uddannelsen den mest søgte ungdomsuddannelse i Randers i år.

- Tradium Handelsgymnasiet har været det største gymnasium i Randers i en årrække. I år er Randers samtidig den første af Danmarks 10 største byer, hvor HHX-uddannelsen oplever flere ansøgere end det almene gymnasium (STX). Det er vi både stolte over og glade for, fortæller Jakob Lønvig, der er rektor på Tradium Handelsgymnasiet.

Mange har fået øjnene op for HHX’ kvaliteter
Den øgede søgning til HHX-uddannelsen er udtryk for en landstendens, hvor flere og flere unge mennesker får øjnene op for HHX-uddannelsens kvaliteter og muligheder. I Region Midtjylland er søgningen til HHX således steget med 13,1% fra 2023 til 2024.

- Når søgningen til HHX generelt stiger i Danmark, så ser jeg det som et udtryk for, at flere får øjnene op for, at uddannelsen rummer spændende fag og giver fremragende muligheder for fremtiden. Lokalt i Randers kan vi som stort gymnasium også give mange muligheder for store oplevelser og særlige studieretninger. Vi ved også, at vores nuværende og tidligere elever fortæller godt om uddannelsen, og det skyldes ikke mindst, at eleverne møder dygtige og engagerede undervisere, der brænder for deres fag, fortæller Jakob Lønvig.

Den tekniske interesse skal styrkes
Tradium har også oplevet god søgning til skolens 10.klassestilbud, EUD10, mens der er 3,8 % færre, der har søgt ind på erhvervsuddannelsers grundforløb, GF1. På den tekniske gymnasieuddannelse, HTX, har 65 søgt ind mod 76 året før, hvilket også er en del af en landstendens, hvor søgningen til uddannelsen er faldet over de seneste år. I Region Midtjylland er søgningen til uddannelsen faldet med 12,2 % fra 2023 til 2024.

 - Vi er glade for den samlede fremgang på søgningen til gymnasieuddannelserne på Tradium. Samtidig er det på samfundsniveau bekymrende, at søgningen til HTX-uddannelsen falder. Vi har som samfund brug for at unge også uddanner sig inden for STEM-fagene, og her er HTX-uddannelsen den oplagte dør. Derfor bør vi tænke over, hvordan den interesse kan blive styrket hos de unge op gennem grundskolen, siger Else Ravn Rasmussen, der er gymnasiedirektør på Tradium.

Udvidet direktion
Rektor
M  4188 0039    T  8711 3510    E  jzl@tradium.dk
A  Rådmands Boulevard 19, 8900 Randers C
Direktion
Gymnasiedirektør
M  4529 2569 61   E  elr@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
Udvidet direktion
Kommunikationschef
M  3051 3121    E  uvo@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig