Søg på tradium.dk

Nyheder

Skolepraktik til fremtidens autobranche

 
 

30. april 2021

Tradiums Autoafdeling har netop indviet et nyt skolepraktik-værksted.

Det er ikke altid let at finde en læreplads. Derfor hjælper moderne faciliteter med at gøre eleverne ved Tradium Autos skolepraktik klar til virkelighedens avancerede værksteder. 

Tradiums Autoafdeling har netop indviet et nyt værksted til eleverne der er i skolepraktik. De nye rammer skal fungere som stedet hvor kommende mekanikere uden en læreplads, har deres daglige gang og får arbejdet med faget i praksis. Derfor har det også været vigtigt, at faciliteterne ligner det som de ville møde ude i virksomhederne.

-Det er vigtigt for os at skabe et miljø ved skolepraktikken, der følger med udviklingen i autobranchen og ligner de rigtige forhold. Men det handler også meget om at give eleverne struktur i arbejdsdagen. Det får de f.eks. ved at få arbejdskort der skal scannes, håndtere kunder, gøre ordentligt rent osv. så de bliver klar til virkeligheden, siger Jesper Præst, der er uddannelsesleder ved Tradium Auto. Med arbejdskortene skal eleverne blandt andet stemple ind og samtidigt vil der også være storskærme, der informerer om opgaveflowet på kundebilerne der kommer ind, alt sammen ligesom på de værksteder de møder på deres efterfølgende arbejdspladser.

 

 

 

 

Nogle af de mange nye maskiner, ved Tradium Auto's skolepraktikafdeling.

 

 

Computerstyring og bæredygtighed fylder mere

Formålet med de nye omgivelser og de midler der er målrettet skolepraktikken, er også at sikre at eleverne kan gennemføre deres uddannelser og at de bliver klar til fremtidens teknologiske udvikling. Det kan f.eks. være arbejde med grønne biler og dataudlæsning, der kræver en løbende opdatering af værktøjer og kompetencer.

-Vi har installeret mere strøm i det nye værksted, da arbejdet med elektricitet, computerstyring og bæredygtighed fylder mere og mere i autoindustrien, og det skal vi også være forberedte på at kunne arbejde med, forklarer Jesper.

 

 

Mathias har lige fået læreplads og før det,

været i lære ved Tradium Auto's skolepraktik.

 

Gode faciliteter er motiverende 

En af eleverne, som har gået på Tradium Autos skolepraktik, er Mathias Øfverlind Schack Petersen, som netop har fået en læreplads. Dermed får han ikke selv meget gavn af omgivelserne, men han ved, at hans holdkammerater er meget glade for de nye muligheder og strukturen der følger med.

-Du ved hvor alt værktøjet er og det er rent og nyt. Det motiverer os klart i hverdagen. Det minder om det vi finder ude på de rigtige værksteder og det er fedt, fortæller Mathias, der længe har drømt om at blive mekaniker og arbejde med nye teknologier.

 

 

Find ud af mere

Vil du vide mere om mekanikeruddannelsen på Tradium? Så læs med her: https://tradium.dk/erhvervsuddannelser/teknologi-byggeri-og-transport/personvognsmekaniker/ 

 

 

 

,
Kommunikation- og marketing
Videojournalist
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig