Søg på tradium.dk

Nyheder

Spænding på skemaet

 
 

30. april 2020

Tradium - Strøm, styring og it, har haft succes med et online kursus

Alle der arbejder med stærkstrømstekniske anlæg, skal gerne forbi et L-AUS kursus – et kursus som Tradiums afdeling for Tradium - Strøm, styring og it, har haft stor succes med at afholde online.

 

-Hvis jeg skal fremhæve det bedste ved denne undervisningsform, så er det blandt andet de små sjove situationer, som når kursistens kamera fanger fruen, der pudser vinduer eller når der pludselig hopper en kat op på bordet hos en anden midt i undervisningen, forklarer Erland Holst Eriksen, der er overlærer på Tradiums Elektrikeruddannelse og lige nu arbejder med at afholde fjernundervisning for kursister.

 

 Mange elektrikere skal man nemlig have et såkaldt L-AUS-kursus, som regel en gang om året. Her lærer elektrikere både om teori og praksis og netop det sidste kan være en udfordring, når det sker hjemmefra. Heldigvis har Erland taget udfordringen i stiv arm.

-Selvom at det er en udfordring med det praktiske, kan man jo godt vise kursisterne en masse ting med et mobilkamera. Man kan filme meget af det udstyr man bruger på et normalt kursus, såsom el-tavler, værktøj, afdækninger og lignende. Derudover er det vigtigt med en agenda som kursisterne har fået i god tid inden kursus start. En agenda indeholdende alle informationer om hvad de skal arbejde med, fortæller Erland.

 

 En af eleverne der har fulgt Erlands undervisning hjemme fra matriklen, er Carsten Boye Ahrenst. Han følger også et ledelseskursus via fjernundervisning, så metoden var ikke helt fremmede for ham.

-Med de muligheder vi havde, så var det godt. Der var selvfølgelig lidt med at koble hinanden på og der kan være lidt udfordringer med forbindelsen, men ellers har det været rigtigt godt, forklarer Carsten. Han foretrækker egentligt at have undervisning i et traditionelt klasseværelse, men godt kunne se det smarte i fjerundervisningen, især i disse tider. Derudover hjalp det at have en underviser, som kunne sit stof.

-Jeg syntes Erland var rigtigt god til at undervise, ham ville jeg meget gerne have igen. Dog glemte han lige at tale ind i mikrofonen et par gange, fortæller Carsten grinende.

 

Erland føler også at undervisningen har været en succes og at kursisterne er gået derfra med nye værktøjer, som kan resultere i et mere sikkert arbejdsliv.

 -Det har været skønt at erfare, at det er lykkedes over alt forventning at få enderne til at nå sammen og få sammensat et godt kursus med gode evalueringer, forklarer Erland og tilføjer humoristisk, at alle kursister kender kantineforholdene og ved hvor kaffemaskinen står og hvordan den betjenes.

  

Fremtidens undervisning

I fremtiden forestiller overlæreren sig da også, at de digitale undervisningsmuligheder kommer til at spille en stor rolle, om end det ikke skal være på bekostning af de fysiske undervisningsrammer.

-Man kan sagtens forestille sig at benytte online kursus fremadrettet, dog foretrækker jeg den personlige kontakt med kursister og elever, afslutter Erland.

 

Vil du også blive klogere på dit fag? Så kan du også komme på kursus hjemme fra stuen. Find mere information her: https://tradium.dk/voksen-og-efteruddannelse/kursusudbud/fjernundervisning/

 

 

Direktion
Områdedirektør - EUD/EUX/AMU
M  2141 6853    T  8710 0457    E  bo@tradium.dk
A  Blommevej 40, 8930 Randers NØ
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig