Søg på tradium.dk

Nyheder

Sportsteori på skoleskemaet

 
 

10. marts 2024

Man kan arbejde med sport på mange måder

For mange er sport lig med selve spillet, enten som udøver eller ved at heppe på ens yndlingsholds succes. Men omkring den professionelle sport er der skabt en hel industri, som beskæftiger ansatte med mange forskellige funktioner og baggrunde, men også involverer frivillige og samfundet omkring klubberne og udøverne. Netop den industri er omdrejningspunktet for HHX studieretningen ”Sport Leadership”.

 

Talent kan være mange ting

På Randers ElitesportsCollege får unge sportsudøvere mulighed for at kombinere deres liv som professionelle sportsudøvere med at få en ungdomsuddannelse. Men for mange unge er interessen for sport stor, uden at de dog er på eliteniveau. På den baggrund blev studieretningen Sport Leadership skabt.

- Retningen startede i 2015, som en søsterretning til ElitesportsCollege. På Sport Leadership kan unge, som måske ikke helt har niveauet eller interessen for at være på eliteniveau, få en uddannelse, som tager afsæt i deres interesse for sport. De kan eksempelvis også være sportsdommere, trænere eller unge som gerne vil være fx sportsjournalister eller serviceøkonomer, fortæller Jesper L. Møgelvang, der er lektor på HHX og ansvarlig for studieretningen.

På linjen er der også obligatorisk idræt, noget som mange af eleverne også er meget glade for. Ligeledes lærer de om ledelse ved at undervise på Juniorlederuddannelsen, som er et tilbud til unge i grundskolen og en del af Fodboldlinjen i Randers, hvor unge kan træne fodbold i sammenhæng med deres skolegang.

 

Rod i virkeligheden

På Sport Leadership har eleverne de typiske HHX-fag såsom afsætning og virksomhedsøkonomi. Men her er fagene tonet mod sportsverdenen, og de cases der arbejdes med tager ofte afsæt i netop dette.

- I fagene prøver vi at inddrage eksempler fra virkeligheden. I dansk arbejdes der eksempelvis med sportsjournalistik fremfor normal journalistik og i engelsk kan det være emner, der omhandler sport i USA osv. I afsætning har vi også et forløb om oplevelsesøkonomi, hvor eleverne skal skabe en strategi for et cykelløb kaldet Tour De Tradium. De får også et forløb, hvor de skal skabe en ishockeyklub i Randers, hvortil eleverne skal udvikle alt fra koncept til strategier samt undersøge målgruppen, siger Jesper.

Studieretningen har vokset siden starten i 2015 og kunne derfor ved sidste optag starte med to hele klasser. Det skaber basen for et godt sammenhold eleverne imellem.

- De her elever er fælles om deres passion for sport. Måske derfor ser vi også et meget lavt frafaldt blandt eleverne. De hjælper hinanden igennem, sådan som de kender det fra sportens verden. De arbejder som et team, afslutter Jesper.

 

Handelsgymnasiet
Lektor
M  2618 8544    E  jlm@tradium.dk
A  Rådmands Boulevard 19, 8900 Randers C
Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig