Søg på tradium.dk

Nyheder

Statsministerbesøg på Tradium

 
 

12. november 2021

I fredags besøgte statsministeren Tradium

I fredags blev statsminister Mette Fredriksen modtaget og vist rundt på Tradium af direktør Lars Michael Madsen, områdedirektør Bent Oppelstrup, uddannelsesleder Lykke Kristensen og bestyrelsesformand Søren Sørensen.

Første stop var hos grundforløb 1 (GF1) TEK-linjen, hvor statsministeren mødte elever, der er ved at tage en teknisk EUX. Dette er en uddannelse som kombinere en erhvervsuddannelse som tømrer, murer, datatekniker, elektriker, personvognsmekaniker eller smed med fag på et højt gymnasialt niveau. Eleverne fremviste sammen med underviser Henrik Thomasen hvad de aktuelt arbejder med. Derudover blev der også tid til en snak med statsministeren.

- Jeg har tænkte meget over, at de her unge i grundskolen, der måske gerne vil bruge deres hænder og lave nogle praktiske opgaver, dem kunne vi jo i højere grad få herind, sagde Henrik blandt andet. Statsministeren snakkede herefter med eleverne om deres fremtidsplaner. Flere af dem er lige nu i gang med at søge læreplads og er optimistiske i forhold til at finde en.

 

 

Statsministeren blev blandt andet vist rundt på GF1

 

Samarbejde er vejen frem

Statsministeren bemærkede at ”det er garanteret ret sjovt at køre på sådan en” med henvisning til de 4 hjulede crossere, som eleverne bygger til afslutningen på deres grundforløb. Hun var også interesseret i samarbejdet med folkeskolen og spurgte om man kunne forestille sig, at man på en erhvervsskole som Tradium eksempelvis kunne have elever fra grundskolen i forløb på en måned eller to i 8. eller 9. klasse.

Andet stop var hos GF1-elever på BYG-linjen, hvor eleverne sammen med underviser Jonas Carlsen fortalte om den Grand Prix-by de er ved at bygge op. Her hilste statsministeren også på brobygningselever fra 10. klasse og så de byggetekniske opgaver, de arbejder med. I blandt disse elever, havde flere af dem planer om at læse videre til både tømrer, elektriker og murer.

 

Statsministeren mødte også frisøreleven Tenna

 

Muligheden for en erhvervsuddannelse

Tredje stop var et besøg på Tradiums frisørskole, hvor faglærer Susanne Thaisen bød velkommen med sit elevhold. Statsministeren talte blandt andet med frisøreleven Tenna Bloch Petersen, der har vundet DM i Skills 2020, og hørte om hendes vej til en erhvervsuddannelse, der fulgte efter en tur på gymnasiet.

- Vi talte om, at jeg selv har skiftet uddannelse fra STX til frisør. Jeg følte lidt, at da jeg gik i 9. klasse, så manglede jeg at høre mere om muligheden for en erhvervsuddannelse, så det var dejligt at snakke med hende om, fortæller Tenna, der synes statsministeren var nem at tale med og jordnær.

Statsministeren var generelt begejstret for at eleverne har valgt en erhvervsuddannelse. En del af samtalen under besøget handlede derfor også om det gode skolesamarbejde, der er i Randers, på tværs af grundskoler, kommune og ungdomsuddannelser.

 

Kommunikation- og marketing
Kommunikationskonsulent
M  5052 9687    E  ubj@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
Udvidet direktion
Kommunikationschef
M  3051 3121    E  uvo@tradium.dk
A  Vester Allé 26, 8900 Randers C
 
 

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret om små og store begivenheder hos Tradium.

Tilmeld dig